Avrupa’ya gitmek isteyen 12 Suriyeli Cezayir çöllerinde açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti

Avrupa’ya göç etmek üzere yola çıkan Suriye’den 12 kişi Cezayir çöllerinde susuzluk ve açlıktan hayatını kaybetti.

Cezayir Arama Kurtarma Yardım Derneği, ekiplerinin Cezayir çöllerinde Hasi Belfbor bölgesinde yanında 12 kişinin cesedinin bulunduğu bir araba bulduğunu, açlık ve yalnızlık nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini açıkladı.

Dernek, kurtarma ekipleri tarafından bulunan kişilerin Suriyeli olduğunu ve cenazelerinin İllizi Eyaletindeki Birj Omar İdris Hastanesi’nde bulunduğunu belirtti.

Yayınlanan bilgilere göre hayatını kaybedenlerin Şam, Halep, Rakka ve Haseke uyruklu olduğu belirtiliyor.

Rakkalı aktivistler ise Rakka’nın batısındaki El Jarnia bölgesinden 3 gencin Cezayir çöllerinde susuzluk ve açlıktan öldüğünü duyurdu.

Avrupa Birliği ülkelerine ulaşmak ve sığınma hakkı almak isteyen Suriyeliler, deniz yoluyla Avrupa kıyılarına ulaşmaya çalışan kaçakçıların Cezayir üzerinden de dahil olmak üzere farklı yollarına başvuruyor.

Avrupa'ya gitmek isteyen 12 Suriyeli Cezayir çöllerinde açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiAvrupa'ya gitmek isteyen 12 Suriyeli Cezayir çöllerinde açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiAvrupa'ya gitmek isteyen 12 Suriyeli Cezayir çöllerinde açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiAvrupa'ya gitmek isteyen 12 Suriyeli Cezayir çöllerinde açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti

Diğer Haberler