Gazeteci Ali Javanmardi Rojava’da vurulan Doğu Kürdistanlı Rezan Cawid hakkında önemli açıklamalar yaptı

Gazeteci Ali Javanmardi Rojava’da vurulan Doğu Kürdistanlı Rezan Cawid hakkında önemli açıklamalar yaptı Yusuf Rebani, PJAK; KODAR; YRK, Kamişlo, SİHA

Geçtiğimiz 8 Ağustos günü Türk Devletinin Kamişlo’da Sinai Mahellesine yaptığı saldırıda PKK’nin Doğu Kürdistan’lı kadrosu Rezan Rojhilat kod adlı Yusuf Rebani hayatını kaybetmişti. Şu ana değin TSK saldırılarında hayatını kaybeden hiçbir PKK kadrosunun kimliği açıklanmıyordu. Leyla Van, Engin Karaaslan gibi isimler hakkında açıklamalar yapılmamış. Yapılan açıklamalarda da nerede hayatlarını kaybettikleri açıklanmamıştı.

 Rojava yönetimi ilk kez bir PKK’linin Rojava’da şehit düştüğünü resmi olarak kabul etmiş ve açıklama yapmıştı. Darka Mazi olarak PKK’nin neden Rezan Cawid’i açıklamak zorunda kaldığına dair bir yazı yayınlamıştık. https://darkamazi.com/archives/1020485

Darka Mazi yayınladığı yazıda Rezan Cawid’in daha önce PKK’den ayrılmak istediğini tutuklandığını ve ayrılmasını engellemek için Rojava’ya sürgüne gönderildiğini yazmıştı. Kürt medyasının önemli isimlerinden ve deneyimli gazeteci Ali Javanmerdi’de konuya dönük bir açıklama yayınladı.

Doğu Kürdistan ve İran konularındaki deneyimli gazeteci Ali Javanmardi kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rezan Cawid ile görüşürken çekilmiş fotolarını da yayınladı. Ayrıca Doğu Kürdistanlı gençlere çağrı yaptı.

Ali Javanmardi’nin açıklaması

Rezan Cawid kod adlı Yusuf Rebani PKK’nin çalışmalarından rahatsız bir devrimciydi ve PKK’nin Doğu Kürdistan çalışmalarından uzaklaştırılmıştı, Kamişlo’da Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düştü.

Doğu Kürdistanlı gençler kendi şehirleri İran mollalarının zulmü altında en kötü durumu yaşarken neden Kamişlo’da şehit düşüyor?

PKK İran’ın Dayanışma Gurubu’nun bir parçası ve Cemil Bayık açık açık “İran ve Rusya devleti”  ile hareket ettiklerini hiç gizlemeden açık açık söylüyor.

Doğu Kürdistanlı gençler bu gerçeği görmeli ve İran’ın Dayanışma Gurubundan uzak durmalı.
Rezan Cawid PKK’den kopmak istiyordu ve PKK onu Rojava’ya göndererek PJAK çalışmalarından uzaklaştırdı.

Rezan Cawid 2017 yılında Kerkük ihanetinden sonra daha önce PKK üyesi olan ortak bir arkadaşımız yolu ile bizimle irtibata geçerek ona (ayrılmak için) bir yol bulmamızı istedi fakat maalesef biz bunu yapamadık.

Darka Mazi’nin haberini doğruluyor

Javanmerdi’nin yaptığı açıklama Rezan Rojhilat’ın neden Rojava’da olduğu gerçeğini net olarak ortaya koyuyor. Ayrıca sitemizin daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamayı da doğruluyor.

Rezan Cawid 2016 yılından sonra PKK’den ayrılmak için yol aramış fakat başaramamıştı.

Doğu Kürdistan’lı gençlerin PJAK içindeki varlığı

Javanmardi’nin Doğu Kürdistanlı gençlere yönelik “PKK saflarında ne işiniz var” sorusu da önemli bir konu. İran ile stratejik ortak olan ve aslında 2011 yılından bu yana İran’ın bölgedeki siyasetine göre davranan PKK İran’ın ömrünü uzatıyor. Doğu Kürdistanlı gençleri KODAR, YRK, PJAK vb isimler adı altında saflarına alıyor fakat Doğu Kürdistan halkı için ve İran’a karşı bir mücadele yürütmelerine engel oluyor. Ayrıca PKK şu ana değin Doğu Kürdistan’ın en önemli siyasi örgütleri KDP-i, HRK , KOMALA vb tüm yapılarına karşı da düşmanlık etti. 2016 yılında Doğu Kürdistan’a geçmek isteyen peşmerge güçlerine saldırdı ve peşmergeler şehit düştü.

Gazeteci Ali Javanmardi Rojava’da vurulan Doğu Kürdistanlı Rezan Cawid hakkında önemli açıklamalar yaptı

Diğer Haberler