8 gerillanın Cenazesi 19 gündü bir mağaranın önünde bulundu, iç infaz ola bileceği düşünülüyor

8 gerillanın Cenazesi 19 gündü bir mağaranın önünde bulundu, iç infaz ola bileceği düşünülüyor

Kurejare dağında 8 gerillaya ait cenaze bulundu. Cenazelerin PKK’nin alabileceği yerde olmasına rağmen almaması akla iç infaz düşüncesini getirdi.
Darka Mazi’ye konuşan bir kaynak cenazeler hakkında bilgi verdi. Güvenlik nedeni ile isminin açıklanmasını istemeyen kaynağımız Şeladize’den Kurejar dağına giderken yol üstündeki bir mağaranın ağzında 8 gerillanın cenazesinin olduğunu söyledi. Her 8’i de kalaşnikof mermisi ile öldürülen cenazelere PKK sahip çıkmıyor.

Kaynağımızı içinde biri erkek değerleri kadın olan 8 cenazenin ilk olarak çobanlar tarafından görüldüğünü söyledi. Cenazelerin olduğu alan çok güvenlikli olmasa da gidilen bir alan. Tata Mahine adlı bölgede Gabarê adlı bir mağara bulunuyor. Cenazeler ise mağarının önünde. Verilen bilgiye göre bu kişiler Kalaşnikof gibi bir silahla öldürülmüşler.

Cenazelerin bulunduğu alana Türk askeri girmiş değil bu nedenle kalaşnikof kullanıp bu gerillaları vura bilecek tek güç PKK. Çünkü halk cenazelerde mermi izi olduğunu söylüyor.
Ayrıca PKK cenazeleri alabilecekken almıyor. Halkın kendilerine bilgi vermesine rağmen olaya karşı sessiz kalıp “halka siz karışmayın” diyor.
Bölge halkı ve konunun uzmanları cenazelerin örgütten ayrılmak isteyenler veya daha önceden çeşitli nedenlere tutuklu olanlar ola bileceğini düşünüyor. PKK’nin operasyondan sonra Kurejari’deki cezaevini boşalttığı ve Gare’ye geçirdiği biliniyor. Bu arada bazılarını infaz etmiş ola bilir.

Öte yandan son dönemde alandan yoğun gerilla kopuşları oluyor. Birçok gerilla Peşmerge güçlerinin yanına geliyor. PKK’nin ihanet diyerek ayrılmak isteyenleri cezalandırdığı da biliniyor. Geçtiğimiz kış ayında pek çok böyle olay yaşanmış, ayrılmak isteyip, Peşmerge’nin yanına gelmek isteyenler infaz edilmişti. Darka Mazi daha önce bu konuda bir haber yapmıştı. https://darkamazi.com/archives/1019145

Cenazelerin 19 gündür orda olduğu belirtiliyor. En son olarak Şeladize halkı 7 Temmuz günü kendi imkanları ile cenazeleri kaldırmak istedi fakat hava saldırılarından çekindiği için almadı. Kaynaklar PKK’nin cenazeleri almak için imkanı olduğunu fakat almadığını söylüyor.

Diğer Haberler