PKK, saflarından ayrılmak isteyen iki genç kadından birini öldürdü, diğerini esir yakaladı

PKK, saflarından ayrılmak isteyen iki genç kadından birini öldürdü, diğerini esir yakaladı

PKK’den ayrılmak isteyen kadroların ayrılmak için yaşadığı trajedi hikayeleri gelmeye devam ediyor. Onlarca gerilla ya imkan olmadığı yada yolları bilmediği için ayrılamıyor. En son olarak da Gare kırsalında ayrılmak isteyen iki kadın gerilla PKK’nin yolları üzerine kurduğu pusuya düştü. Genç kadınlardan biri öldürüldü diğeri ise PKK tarafından esir alındı.

Darka Mazi’nin Kürdistan Bölgesindeki kaynaklarının bildirdiğine göre geçtiğimiz Ocak ayında iki kadın gerilla PKK saflarından ayrılma kararı verdi ve bunun kabul edilmeyceğini bildiği için gizlice ayrılmak zorunda kaldı. 25 yaşındaki Sara ve 26 yaşındaki Mesken isimli iki PKK savaşçısı Gare’de bulunan kamplarından ayrıldılar. Fakat kamptan biraz uzaklaşınca yoklukları fark edildi ve PKK’ye bağlı güçler arazinin değişik yerlerine pusu attı.

Kaynaklarımızın bildirdiğine göre iki ganç kadın Amediye’nin Çemanke nahiyesine bağlı Serê Kanîka bölgesinde petrol şirketlerinin olduğu bölgede PKK’nin pususuna düştü. Pusu atan gurubun sorumlusu 35 yaşındaki Kawa Van her iki genç kadına çağrı yaparak teslim olmalarını istedi. Kadın savaşçı mesken eğer teslim olurlarsa çok ağır bir süreçten geçeceğini, tutuklanarak işkence göreceğini bildiği için teslim olmadı. Üzerine atılan mermilere rağmen kaçmaya çalıştı. Olay yerinde ağır yaralandı ve üzerine gelen Kawa Van tarafından öldürüldü. Sara isimli kadın savaşçı ise ağır yaralı olarak ele geçti, öldürülmedi. PKK’lilerin Sara’yı Gare’nin Çemanke bölgesinde Çemê Rebetkê yakınlarında ki tutkluların bulunduğu bir yerde tutuluyor.

Arkadaşları tarafından katledilen Mesken’in cenazesi ise Deniz Serhat ismli PKK gerillası tarafından Çemanke nahiyesine bağlı Meyroke köyü yakınlarında gömülmüş.

Maalesef ki PKK’den ayrılmak isteyip de başaramayanların böylesi hazin hikayeleri çoğu zaman yaşanıyor. PKK geri kalanlara ders olması için yakaladıklarını ölümle cezalandırmaktan çekinmiyor. Bazıları ise uzun tutukluluk süreci sonrası platformlarda ağır hakaretlere maruz kalıyorlar, daha sonra emek süreci denen bir çalışma sürecine alınıyorlar. Mağara yapımı vb ağır işlerde yıllarca çalışıyorlar.

Diğer Haberler