Doğu Kürdistan-Sine: PKK’nin kaçırdığı kızını ararken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Doğu Kürdistan-Sine: PKK’nin kaçırdığı kızını ararken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

PKK’ye bağlı PJAK güçlerince kaçırılan kızını arayan baba Sine’nin yüksek bir dağında kalp krizi geçirdi.
Abidin Nasri Doğu Kürdistan’ın Sine kentinde yaşayan bir yoksul bir insan. 15 yaşındaki kızı bir kaç hafta önce PKK’ye bağlı PJAK güçlerince kaçırıldı. Kızını aramak için günlerdir dağları ve köyleri gezen Abidin bir sonuç alamadı. PJAK kızı hakkında kendisine hiç bir bilgi vermedi.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan tüm ebeveynler gibi Abidin Nasri’de çocuğunun peşine düştü. Günlerce aramasına rağmen bir sonuç alamadı. Geçtiğimiz Perşembe günü kendisine kızının Sine’nin Kelaterzane’de olduğu söylendi. O da söylenen yere ulaşmak için Heware Berze Berqir denen dağa tırmanıyor. Fakat sıcak hava ve susuzluğa daha fazla dayanamayarak kalp krizi geçiriyor. Daha sonra cenazesi Berqir köyü sakinleri tarafından bulunuyor.

Abdin Nasri’nin yakın akrabası olay üzerine şunları söyledi: “Doğu Kürdistan halkı PKK ve PJAK’tan usandı. Çünkü onlar çocukları kaçırıyor ve Kuzey ve Batı Kürdistan’a geçiriyorlar. Insanlar tanımadıkları bu yerlerde ölüyor. Aileler çocuklarının akibeti hakkında hiç bir şey bilmiyor. Halka hayatı işkenceye çevirdiler.”

Kelaterzan bölgesi halkıda bu konuda sesini medyaya duyurmak isteyerek şunları söyledi: “PKK ve PJAK’ın bu gayri ahlaki ve insanlık dışı uygulamasının medyada yayınlanmasını istiyoruz. Çünkü çocuklarımız kaçırılıyor ve haklarında bize hiç bir bilgi verilmiyor. Bunun hiç bir iyi amacı olmaz”. Halk ayrıca “eğer devrim, mücadele ve çaba böyle ise yapılmasın daha iyidir. Çünkü, sömürgeci hukukundan daha kötü hareket ediyorlar” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Son dönemlerde PKK tarafından özellikle Doğu Kürdistan’da sürekli çocuk yaşta çocuklar kaçırılıyor. Doğu Kürdistan halkı bu konuda PKK’ye büyük tepki gösteriyor. En son olarak Xorasan Kürtleri bu konuya ilişkin bir bildiri yayınlamıştı. Konu hakkındaki habere şu linkten ulaşa bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1019733

Kaynak: Avatoday

Diğer Haberler