Xorasan Kürtlerinden açıklama: PKK gençlerimizi kandırmaya çalışıyor

Xorasan Kürtlerinden açıklama: PKK gençlerimizi kandırmaya çalışıyor

Doğu Kürdistan’ın önemli kesiminden Xorasan Kürtleri PKK’nin Kürt gençlerini kandırıp dağa çıkarma siyasetine karşı bir bildiri yayınladı.

Sosyal medya üzerinden Kurdên Xorasani adı ile büyük bir örgütlenmeye sahip olan Xorasan Kürtleri sayfalarında bir açıklama yayınladılar. Son dönemde PKK’ye bağlı PJAK’ın sosyal medya üzerinden Kürt gençlerini guruplara dahil edip burada kendilerine katılmaları için propaganda yaptıkları ve bunun Kürt davasına hizmet etmediğini açıkladılar.

Yayınladıkları bildirinin bir nüshasını da DarkaMazi’ye gönderen Xorasan Kürtleri PKK’nin Kürt gençlerini anlamsız bir savaşta öldürmesini eleştirdiler ve herkesten PKK’nin PJAK adı altında yaptığı bu faaliyetlere karşı tutum almasını istediler. Açıklama “Bu yapılanlar sadece PKK’nin çıkarlarına hizmet etmektedir. PJAK adı altında yapılan bu çalışma ile Kürt gençleri silah altına alınıp, kafaları bulandırılmaktadır” denildi.

Açıklama şöyle:

Kamuoyuna, değerler arkadaşlar

Biz birçok zaman açıkladığımız gibi Xorasan Kürtleri şahsında Kürt dili, kültürüne hizmet etmeyi hedefliyoruz.

Fakat maalesef son zamanlarda PKK’ye bağlı PJAK güçlerine ait olduğunu düşündüğümüz bir gurup sosyal medya üzerinden gençlerimiz ile ilişkilenerek onları sosyal medya üzerinden kendi guruplarına katmaya çağırmaktadırlar. Gençleri kandırarak Rojava ve Suriye’de süren savaşa götürerek kendi amaçları doğrultusunda silah altına almak istemektedirler.

Biz bölgedeki halkımıza özelliklede yiğit Kürt gençlerine sosyal medya üzerindeki bu boş kandırmacaya inanmamaları çağrısını yapıyoruz.

Değerli Kürt halkına hizmet etmek bizim için büyük bir şereftir. Bu gurupların Kürtlükle alakası yoktur. Bunlar Kürtlerin düşmanları tarafından bir mafya ve insan kaçırma şebekesi olarak örgütlendirilmişlerdir.
Xorasan halkı

Diğer Haberler