Şahram Nazirî: Kürdistan Bölgesi’nden bana verilen ödül dünyadaki bütün ödüllerden daha değerli

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Aydınlanma ve Gençlik Bakanlığı, yaklaşık 50 yıldır Kürt müziği, sanatı, şiirlerine yaptığı katkıları nedeniyle Uluslararası tanınmış Kürt sanatçı Şahram Nazirî’ye “Saygı Ödülü” takdim etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti adına ödül töreninde bir konuşma yapan Aydınlanma ve Gençlik Bakanı Heme Heme Seîd, Nazirî’nin Kürt sanatında özel bir yerinin olduğunu, şu ana kadar 40’tan fazla albüm eserini icra ettiğini belirtti.

Aydınlanma Bakanı açıklamasında, Kürdistan Bölgesi halkının böylesine değerli ve büyük bir sanatçıyı ağırlamaktan gurur duyduğunu söyledi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Şahram Nazirî’de şu duygularını paylaştı: “Uzun zamandan beridir takip ettiğim, içinde olduğum müzik dünyasında ulaştığım sonuç; Kürt müziği en temiz kalanlardan ve bunun sebebi de Kürt dili olmuştur.”

Merasimin ilerleyen bölümünde Kürdistan Bölgesi Aydınlanma ve Gençlik Bakanı Heme Heme Seîd, Kürdistan Bölgesi Sanatçılar Sendikası ile bazı kurum – kuruluşlar Kürdistan Bölgesi “Saygı Ödülü’nü” tanınmış Sanatçı Şahram Nazirî’ye taktim ettiler.

Ödül alma esnasında da bir konuşma yapan Nazirî şunları dile getirdi: “Şu an halkımın içerisinde ve topraklarımda olmaktan dolayı çok mutluyum. İlk sanata başladığım günden bugüne dek yaptığım çalışmalarımla Kürt müziğine, sanatına ve tarihine hizmet etmek en temel amacım oldu.”

Şahram Nazirî Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından kendisine layık görülen ödül nedeniyle çok duygulandığını ve aldığı bu ödülün şu ana kadar dünyanın farklı ülkelerinde aldığı, farklı ödüllerden daha büyük, daha kıymetli olduğunu vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin sanata çok hizmet ettiğini ifade eden Nazirî açıklamasının sonunda, yapılan hizmetlerin daha fazla netice alması ve sanatın bütün dallarında bu hizmetin yansıması gerektiğini dile getirdi.

Diğer Haberler