Hîvda İletişim’den Kürtçe seçmeli derslere destek: Zazaca ve Kürtçe 7000 kitap dağıtacak

Hivda İleteşim'dün Kürtçe seçmeli derslere destek: Zazaca ve Kürtçe 7000 kitap dağıtacak

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ortaokullarda 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 3 Ocak tarihi ile başlarken Eylül 2012’den bu yana 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için “Yaşayan Dil ve Lehçeler” adı altında Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî lehçelerinde de seçmeli dersler için başvurular yapılabiliyor. Seçmeli dersler form teslimi için son gün 21 Ocak.  Kürt kentlerindeki barolar, aydın ve yazarlar, yayınevleri, Kürt siyasi partileri ve STK’lara velilere seçmeli dersler için sık sık çağrıda bulunuyor.

Bir açıklama da Hivda İletişimden geldi. Hivda İletişim yaptığı açıklama ile üç kitaptan oluşan bir seti Zazaca ve Kurmanci biner adet basarak Kürtçe seçmeli ders seçen öğrencilere dağıtacağını duyurdu.

Kurmanci ve Kirdkî/Zazakî buyuk boy renkli 1000 er adet toplamda 2000 Alfabe Kurmanci 2 kitaptan oluşan 2000 kitap, Zazakî 3 kitaptan oluşan 3000 kitap toplamda 7000 Kitaptan oluşan seti dağıtmayı amaçlıyor. Hivda İletişim ayrıca yaptığı açıklama ile kampanyaya destek vermek isteyenlere de çağır yaptı.

Diğer Haberler