Musa Anter’in ‘Hatıralarım’ kitabı Kürtçe’nin Sorani lehçesine çevrildi

Ünlü Kürt yazar Musa Anter’in “Hatıralarım” adlı kitabı gazeteci yazar Muhammed İzeddin tarafından Kürtçenin Sorani lehçesine çevrildi.

 Musa Anter (Apê Musa) tarafından yazılan son kitap olan “Hatıralarım” Kürtçenin Sorani lehçesi ile okurları ile buluşuyor.

Kitabı Türkçeden çeviren gazeteci yazar Muhammed İzeddin, FAM Yayınevi tarafından yayımlanan kitabı Süleymaniye’deki Gelawêj Kitap Fuarı’nda tanıtacaklarını, ayrıca 29 Mayıs günü Erbil’de bir seminer ile kitabın tanıtımını yapacaklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan İzeddin, kitapta Musa Anter’in Bediüzzaman Said Nursi, İsmail Beşikçi, Abdurrahman Kasımlo, Kameran Bedirxan, Cegerxwin, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş, Madam Danielle Mitterrand, Yılmaz Güney gibi şahsiyetlerle olan anılarını içeriyor” dedi.

İzeddin, “Musa Anter hatıralarında Dersim İsyanı, Şeyh Said İsyanı gibi Kuzey Kürdistan’daki devrim hareketleri, Mahabat Kürdistan Cumhuriyeti ve Mele Mustafa Barzani hareketinin perde arkasındaki olayları anlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan ve Kürtler olan yaklaşımından bahsediyor” diye konuştu.

Muhammed İzeddin, kitabın 620 sayfadan oluştuğunu, İsmail Beşikçi ve Sinem Celadet Bedirxan tarafından Kurmanciye çevrildiğini söyledi.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler