Irak ve Kürdistan’da iki günlük IŞİD saldırılarının bilançosu: 18 kişi hayatını kaybetti

Irak ve Kürdistan'da iki günlük IŞİD saldırılarının bilançosu: 18 kişi hayatını kaybetti

Irak ve Kürdistan idaresi dışından kalan bölgelerde Cuma gününden Cumartesi gününe kadar ülkenin farklı bölgelerinde teröristler tarafından düzenlenen bir dizi saldırıda çoğu güvenlik personeli olmak üzere 18 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Iraklı güvenlik yetkililerinin AFP’ye yaptığı açıklamada, “Bağdat’ın kuzeyindeki Tarmiyah’da bulunan ordu güçleri, bombalı saldırıya uğradı. Bu saldırıyı keskin nişancıların saldırısı takip etti. Söz konusu saldırıların ardından, bir aşiret üyesi ve bir sivilin yanı sıra, ordu istihbaratında binbaşı rütbesinde bir subay ve başka bir subay da dahil olmak üzere yedi savaşçı öldürüldü” sözlerine yer verdi.

Askeri istihbarat yetkilsinin açıklamasında, bir birlikten desteğe gelen dört askerin keskin nişancı ateşiyle yaralandığını da belirtti.

Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden Kerkük’te teröristler bir Peşmerge’ye saldırdı. Bir güvenlik kaynağı, terör örgütü IŞİD çetelerinin Peşmergeye ait bir noktaya hafif silahlarla saldırdığını belirtti.

Iraklı yetkiliye göre, ayrıca Diyala’da ise kentin güneyindeki Beni Cemil bölgesinde bulunan devriyeleri hedef alan bir patlamada bir asker öldü, iki asker de yaralandı.

Ayrıca Irak’ın batısındaki Anbar’da, Irak-Suriye sınırına yakın Akaşat bölgesinde Irak ordusu devriyesine yönelik düzenlenen saldırıda bir subay ve bir asker hayatını kaybetti. öte yandan kentin kuzeyindeki Naft Hanna bölgesi yakınlarında bir Haşdi Şabi bölüğüne yönelik düzenlenen saldırıda iki Haşdi Şabi unsuru yaralandı.

Diğer Haberler