Hoşeng Osê: “Sayın Beşikçi, maalesef sana saldıran, Apocu cahillere yeterli cevabı veremiyorum, sizden af diliyorum”

Hoşeng Osê: “Sayın Beşikçi, maalesef sana saldıran, Apocu cahillere yeterli cevabı veremiyorum, sizden af diliyorum,

Rojavalı yazar Hoşeng Osê, İsmail Beşikçi’nin PKK’nin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını eleştiren makalesi ardından PKK’ye yakın medyanın Beşikçi’yi hedef almasını değerlendiren bir makale kaleme aldı.

“Apocular ve İsmail Beşikçi” başlığı ile kişisel Facebook hesabından yayımladığı makalede Hoşeng Osê, PKK taraftarlarının sosyal medyada Beşikçi’ye saldırıları karşısında yeterince cevap veremediği ve savunamadığı için Beşikçi’den özür diledi.

Hoşeng Osê, makalesinde Öcalan’ın fikir ve bilinç alanında Beşikçi karşısında bir “hiç” olduğunu belirterek, Beşikçi’nin kendisine yönelik saldırılar karşısında sesizliğini koruduğunu belirtiyor: “O her şeyini Kürt davası ve Kürtler için kurban etti… Eğer ağzını açar konuşursa acaba ne olur?!”

“Beşikçi PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik çılgın saldırılarına karşı bu şekilde davranıyor” diyen Osê, “Çünkü Beşikçi, PKK’nin yaptıklarının Kürtlerin Irak’taki kazanımlarına karşı Türkiye devletinin planlarına hizmet ettiğini söylüyor. O, PKK’nin yaptıklarının İran, Türkiye, Irak ve Suriye’nin çıkarlarına hizmet ettiğini belirtiyor” şeklinde yorumladı.

PKK’yi yakınen tanıyan Kürt siyasi gözlemci olan Osê makalesinin devamında, “Elbette, PKK Beşikçi’nin son makalesi nedeniyle çılgına dönmedi. Öcalan’ın yakalandıktan sonra yaptığı açıklamalarını eleştirdiği için de Beşikçi bir çok kez PKK’nin saldırılarının hedefi oldu” ifadelerini kullanıyor.

Hoşeng Osê sözlerini şöyle sürdürüyor: “PKK, Beşikçi’ye yönelik yaptıklarından utanmalıdır! Çünkü Beşikçi, Türk ve tarafsız bir bilim insanıdır. Hiçbir zaman PKK üyesi olmadı ki, şimdi PKK’den ayrıldığından bahsedilsin. Devletin de adamı değildir. Bu nedenle PKK’nin onun açıklamalarına karşı tavır almaya ve söz söylemeye hakkı yoktur. Beşikçi, geçtiğimiz yüzyılın 70’li yıllarındaki tavrı neyse bugün de aynıdır. Bu adam hiç değişmedi. Kürtler ve Kürtlerin hakları konusundaki düşüncelerini aynı şekilde korumaktadır.”

Osê, Beşikçi’nin Türk devletinin Kürt politikalarını eleştirdiğinde de PKK’nin onu sevmediğini ve Beşikçi’yi basın yolu üzerinden hedeflediğine dikkat çekiyor.

Daha önceki yıllarda İsmail Beşikçi’nin yazılarının PKK’nin resmi dergisi Serxwebun’da yayımlandığını hatırlatan Hoşeng Osê, “O dönem PKK’nin Beşikçi’yi çok sevdiği anlaşılıyor. Ama şimdi PKK, Beşikçi’den uzak duruyor. PKK ve medyası Beşikçi’nin teori ve tespitlerine cevap veremedikleri için hedef almaktalar. Bu utanç duyulacak ve kınanacak bir durumdur” dedi.

Hoşeng Osê makalesinin sonunda Beşikçi’yi “Apocu cahillere” karşı savunamadığı ve yeterli düzeyde cevap veremediği için özür dileyerek sözlerini söyle noktalıyor: “Sayın Beşikçi, maalesef sana saldıran, Apocu cahillere yeterli cevabı veremiyorum. Bu yüzden sizden af diliyorum, umarım özürümü kabul edersiniz. Kürtlerin hepsi Apocu değildir!”

Diğer Haberler