Doğu Kürdistan halkından PKK/PJAK’a protesto geldi

Doğu Kürdistan halkından PKK/PJAK’a protesto geldi

Doğu Kürdistanlı kanaat önderleri, gazeteci, yazar, sanatçı, imam ve öğretim görevlileri PKK’nin Doğu Kürdistan’daki gittikçe yoğunlaşan karanlık uygulamalarını ortak bir açıklama ile kınadılar. En son PKK/PJAK militanları tarafından vergisini ödemediği gerekçesiyle Hewremanlı Soran Ekterin öldürülmesi doğu Kürdistan halkında büyük bir tepkiye yol açtı.

Yapılan ortak açıklamada artık “Kürtlerin Kürtler tarafından öldürülmemesini, bu tür trajik olayların son bulması gerektiği” vurgulandı. Bu konuda Soran Ekter Semir’in babası ve Saman Danişwer’in annesi paylaştıkları videolar aracılığıyla PKK’nin Doğu Kürdistan’dan çıkmasını ve kendi yerleşim yerlerinden uzaklaşmalarını talep ediyorlar.

Daha öncede vergisini ödeyemeyecek durumda olan Soran Ekter Semir’in kandırılarak götürülüp öldürülmesini ‘Darka Mazi’sayfamızda paylaşmıştık. Eski yazımıza şu linkten ulaşa bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1009867

Doğu Kürdistan’da özelikle Hewreman ve Meriwan alanlarında PKK/PJAK’ın aralıksız olarak bölge sakinlerine yaptığı baskılar halkta PKK ve işgalci İran devleti arasında bir ilişki olduğu düşüncesi yaratıyor ve bölge halkı PKK/PJAK güçlerinin köylerinden uzak durmasını istiyor.

Onlarca sivil aktivist, siyasetçi, yazar, gazeteci, öğretmen ve toplumun kanaat önderleri ortak açıklamasında “ yeter artık kürd kanı dökülmeyin, hep birlikte değerlerimizi korumalıyız” denildi. Doğu Kürdistan halkı düşman İran devletinin günlük olarak uyguladığı baskılar yetmiyormuş gibi PKK’nin de bu karanlık ve kuşkulu uygulamalarına anlam veremediklerini ve ahlaken ve vicdanen bu durumu kabul edemeyeceklerini belirttiler. PKK ve onun bileşenleri; başkanlarının fikir ormanında yetişmiş balta saplarıdır.  Kendi kaynağını tüketmek için uğraşıyorlar

Soran Ekter Semir’in öldürülmesine ilişkin PJAK adına bir açıklama yapılarak olayla ilgilerinin olmadığı belirtilmişti. Bu açıklama aileleri ikna etmedi. Soran Ekter’in babası sosyal medyada paylaştığı video ile oğlunun öldürülmesine dair ayrıntıları paylaşarak tekrardan olayın PJAK eli ile gerçekleştiğini söyledi.

Saman Danişwer’in annesi de oğlunun onlara 10 yıl hizmet ettiğini ancak PKK bu hizmetin karşılığı olarak gelip oğlunu gözleri önünde infaz ettiklerini belirterek bu acıyı asla unutmayacaklarını ve PKK’yi karanlık bir parti olarak gördüklerini söyledi.

Doğu Kürdistanlılar; PKK ve İşgalci İran İslam rejiminin Doğu Kürdistan halkının doğal yurtsever ve ulusal duruşunu yok edemeyeceklerini belirttiler.

Diğer Haberler