Doğu Kürdistan’da PKK/PJAK bir Kürd gencini infaz etti

Doğu Kürdistan’da PKK/PJAK bir Kürd gencini infaz etti

PKK/PJAK doğu Küdistan’ın Hewreman ilçesinde Soran adında bir genci yakalayarak infaz etti.

PJAK; soran adında ki gencin kendilerine vergi ödemesini istenmişlerdi. Ancak soran da kendisinin vergi ödeyecek durumda olmadığını ve kendi ailesini bile geçindiremediğini belirterek PJAK militanlarının bu talebini redetmişti. Bunun üzerine PKK/PJAK militanları Soran ahter semir’e karşı bir plan yaparak onu yakalıyorlar. Hewreman’a bağlı Ruwar köyünde ikamet eden Soran ahter semir yakalandıktan kısa bir süre sonra işkence ediliyor her iki ayağı kırıyorlar ve 2/6/2020 gecesi 6 kurşun sıkılarak infaz ediyorlar.

Bunun üzerine bölge sakinleri sosyal medya üzerinden olayı ifşa ederek PJAK ın bu düşmanca uygulamalarını kınıyorlar. Dılşad İnayeti kendi facebook adresin de olayı detaylıca anlatarak bölge halkının gündemine getirmiştir. İnfaz edilen gencin aile ve akrabaları PJAK ın bölgedeki kolber ve çalışan herkesten zorla vergi topladığını, bunun da ciddi huzursuzluk yarattığını belirterek bölgelerinde PJAK’ı istemediklerini söylediler. Soran’ın elleri arkada bağlı her iki ayağı kırık ve 6 kurşun sıkılarak infaz edilmesini asla hak etmediklerini PKK/PJAK’ın hedefi düşman İran devletinin pasdar ve İtliaat güçleri olmalıdır,diye belirttiler. Geçim derdinde olan bölge halkının PJAK’a vergi ödeyecek durumda olmadıklarını söylediler.

PJAK; sınır hatlarındaki birimleri araçılığı ile sırtlarında yük taşıyan Kolber’ler den ve her türlü çalışmadan vergi topluyor.

PKK/PJAK iran devleti ile bölgede stratejik ilişkilere sahiptir. İran devletine karşı eylemsel faaliyetlerini durduran PJAK, Rojhılat halkı içerisinde örgütleme ve vergi toplama çalışmaları sürdürmektedir. Hewreman ve Meriwan halkı, PJAK’ın bölgede ciddi zorlamalara yol açtığını gençleri zorla kaçırıp saflarına kattıklarını, kolber’lerin yolunu keserek zorla vergi topladıklarını sorgusuz,sualsiz insanları infaz ettiklerini ve artık PJAK’ı kendi toprakların da istemediklerini, ilan ettiler.

Soran’ın infazı rojhılat halkı içerisinde ciddi bir gündem oluşturmuş olup PKK/PJAK ın düşman İran devleti olan ilişkilerinede dikkat çekilmiştir.

Diğer Haberler