Peşmerge güçleri Türk askerinin Amediye’de kurduğu iki kontrol noktasından çıkmasını talep etti

Peşmerge Türk askerini Amediye’de kurduğu iki kontrol noktasından çıkmasını istedi, TSK bu gün kontrol noktalarını bıraktı

Peşmerge güçleri Türk ordusunun Amediye’de kurduğu kontrol noktalarından çıkardı. Peşmerge güçlerinin Türk ordusu çıktıktan sonra alana gelerek yolun kenarını tutarak aynı durumun tekrarlanmasını önlemek için tedbir aldı.

PKK’nin 2019 yılından beri Peşmerge’ye vermeyerek operasyon alanı haline getirdiği ve daha sonra 24 saat içinde TSK’ya bıraktığı yerler Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümeti için sorun olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günde Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı güçler Duhok ili Amediye ilçesine bağlı Metina alanında ki köy yolları üzerinde iki aynı nokta kurmuştur. Behdinan halkı ve alandaki hakim siyasi yapılar bu durumun kabul edilemez olduğunu açıklayarak tedbir alınmasını istedi.

Darka Mazi kaynaklarının bildirdiğine göre TSK bu her iki noktasından dün sabah saatlerinde çıktı ve Peşmerge güçleri alana geldi. Kaynaklar dün yani 2 Temmuz tarihinde TSK’nın geri çekildiğini ve Peşmerge güçlerinin aynı alana gelerek pek çok yere yerleştiğini ve yine aynı durumun tekrar etmemesi için tedbir aldığını bildirdi.

Kaynaklarımız resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen “Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Peşmerge güçlerinin TSK’ya alandan çıkması için zaman tanındı ve durumu kabul etmeyeceklerini bildirdiğini” belirtiyorlar. Kürdistan bölgesi hükümeti diplomatik yollardan yaptığı uyarı TSK’nın geri çekilmesinde ki temel neden olarak gösteriliyor

Diğer Haberler