Kobani: Ciwanen Şoreşger’deki yozlaşma halkta büyük tepkiye yol açtı

Kobani: Ciwanen Şoreşger’deki yozlaşma halkta büyük tepkiye yol açtı

PKK’nin gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger’de yaşanan yozlaşma halkın büyük tepkisini çekiyor. Son olarak örgüt içinde yer alan bir genç kadının hamile kalması Rojava halkının Ciwanen Şoreşger adlı çete yapılanmasına duyduğu öfkeyi arttırdı.

Darka Mazi’nin Rojava’daki kaynakları muhalifleri ezmek ve PKK’nin savaşçı ihtiyacını karşılamakla görevli Ciwanen Şoreşger adlı yapının gittikçe mafya yapılanmasına dönüştüğünü ve yaptığı kirli pratikler kadar içte de yozlaşma yaşadığını bildiriyorlar: Son olarak Ciwane Şoreşger adlı örgütün Kobani’ye bağlı Sirîna kasabasınadaki Ciwanen Şoreşger sorumlusu Rizwan Efrini adlı kişinin kendi bölgesinde örgüte katılan genç bir çocuğu cinsel olarak istismar ettiğini ve genç kızın hamile kaldığını bildiriliyor.

Gelen bilgiye göre Rizwan Efrini adlı kişi Can Eş kod adı kullanan Fatime Ehmed Xidir’I istismar ederek hamile kalmasına yol açıyor. Fatima E. X. İsimli genç kendisi de Kobani olan genç kızın PYD’ye yakınlığı ile bilinen Hemê ailesine mensup olduğu belirtiyor.

PYD Kobani’de olayın yayılmasını engellemek için her iki kişi Kobani’den çıkararak başka bölgelere gönderdiği öğrenildi.

Bölgede PYD’ye yakın kaynaklar yönetimin karanlık işlerde kullandığı ve tetikçi bir yapıya dönen Ciwanen Şoreşger’in yaptığı karanlık işler karşılığında her türlü ahlak dışı tutumu kendisine hak gördüğünü belirtiyor. PYD kaynakları şehirlerdeki halk meclisi, kurum temsilcilerin bile Ciwanen Şoreşger’den çekindiğini belirtiyorlar. Kaynaklara göre Ciwanen Şoreşger’in özellikle Kuzeyli PKK’li kadrolarının biz PKK’nin sigortasıyız, örgüt merkezi ve Cuma arkadaş dışında kimseye hesap vermeyiz diyerek sadece muhaliflere değil PKK’nin yerel kadrolarına karşı da terör estirdiğini belirtiyor.

Kaynakla Can Eş’in hamile kalması yozlaşmayı gösteren olaylardan sadece biri ve vitirinde görünen Ciwanen Şorgeş’in dışında ki reel Ciwanen Şorşeger örgütü toplumsal yozlaşmanın merkezi. Ciwanen Şoreşger’in uyuşturucu, fuhuş ve bir çok toplumsal yozlaşma ile ilgili konuların başını çekiyor. Örgütlerinin içindeki yozlaşmanın ise çok az boyutunun dışa yansıdığı bazı genç kızların yaşanan iç sorunlardan dolayı kendini yaktığı belirtiliyor.

Diğer Haberler