14 yaşındaki küçük Ciwan “Ciwanen Şoreşger” tarafından kaçırıldı

14 yaşındaki küçük Ciwan “Ciwanen Şoreşger” tarafından kaçırıldı

PKK’nin Ciwanen Şoreşger olarak tanınan Rojava gençlik örgütü Kobani’de bir çocuğu kaçırdı.

Edinilen bilgiye göre, 27.05.2024 tarihinde Ciwan Seyîd Ahmed Hebeş isimli küçük çocuğu “Ciwanen Şoreşger ” adlı örgüt üyeleri tarafından kaçırdı.

Küçük Ciwan’ın ailesi çocuklarının izini bulmak için PYD ve HSD’nin tüm büro ve yapılarını ziyaret etmelerine rağmen bu kurumlar Ciwan’dan haberleri olduklarını red etti. Fakat birkaç gün sonra çocuğun askeri hizmet için el konulduğunu kabul ettiler ve çocuk için daha fazla “gürültü yapmaya gerek olmadığını” belirterek üstü kapalı biçimde tehdit ettiler.

Kaçırılan çocuğun annesi Sakine yaptığı açıklamada, henüz 14 yaşına gelmemiş küçük bir çocuğun askere alınmasının kabul edilemez olduğunu ve bu yaşta bir çocuğun kendi iradesi ile hareket edemeyeceğini bir şeker bile kandırılacak psikolojiye sahip olduğunu belirtti. 15 Mart 2010 doğumlu çocuk henüz 14 yaşını bile doldurmuş değil.

PKK kendi savaşçı ihtiyacı için Rojava ve Şengal’de kendisine mahkum olan insanları şeker-havuç politakası uygulayarak savaşçı ihtiyacının deposu olarak görüyor.  Normalde imza hakkı bile olmayan çocukların kendi iradesi ile katıldığı söylenerek kaçırılıyorlar.

Diğer Haberler