Doğu Kürdistan’ın öncü güçlerinden, PAK kuruluşunun 33’üncü yılını çoşku ile kutladı

Doğu Kürdistan’ın öncü güçlerinden, PAK kuruluşunun 33’üncü yılını kutluyor

Parti Azadi Kurdistan-PAK kuruluşunun 33’üncü yıl dönümünü kutluyor.  19 Mayıs 1991’de kurulan PAK bugüne değin bir çok saldırı, suikast ve saldırıya karşın kesintisiz bir mücadele yürüttü.

 Kendini Mahabad’ta kurulan Kürdistan Cumhuriyetinin mirasçısı kabul eden PAK kadın, gençlik gibi pek çok örgüte de sahip. Bini aşkın peşmergesi bulunan PAK, Kürdistan Milli Ordusu adı altında tüm peşmerge güçlerini toplamış durumda.

 PAK’ın ilk başkanı Qazi Muhammed’in oğlu Ali Qazi idi. Qazi 2017 yılında hastalık ve yaş nedeni ile geri çekilmiş yerine Hüseyin Yezdanpena gelmişti. Gençliğinden bu yana Kürdistan mücadelesinde yer alan Yezdanpena son 20 yılda pek çok kez İran devleti tarafından suikast girişimine maruz kaldı. Bunu rağmen geri adım atmadı.

PAK bu yıl ki kutlamasını güvenlik nedeni ile gizli bir biçimde yapsa da partili halk, peşmerge güçlerinin bir bölümü ve Hüseyin Yezdanpena ve diğer parti yöneticileride  katıldı. Kürdistan dağlarında yapılan kutlama büyük bir coşku ile geçti. Kutlamada Doğu Kürdistanlı sanatçı Avat Bokani’de sahne aldı.

PAK Kürdi takvime göre 30 Mayıs 2724 yılında kurulduğu için kuruluş yıl dönümünü 30 Mayıs bayramı adı ile kutluyor.

Diğer Haberler