Dün gece Kormor gaz sahası üzerinde dronlar uçtu

Dün gece Kormor gaz sahası üzerinde dronlar uçtu

Dün gece saat 9:00 sularında Kor Mor gaz sahası üzerinde dronlar uçtu. Dronlar açılan ateş sonucu herhangi bir saldırı yapmadan uzaklaştı.

Kürdistan için stratejik önemdeki Kormor gaz sahası saldırıların hedefi olmaya devam ediyor. Dün gece saat 9:00 sularında Kormor gaz sahası üzerinde uzan dronlar tespit edildi. Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonrası dronlar alandan uzaklaştı. Dronun ateş sonucu etkisi hale mi geldiği yoksa geri mi döndüğü de hala tespit edilmiş değil. Ayrıca konuya ilişkin başvurduğumuz kaynaklar “dron saldırı amaçlı mı gözetleme amaçlı mı gelmişti tespit edilmedi. Fakat geliş yönünün yine Duz Xurmatu tarafı olduğunu tespit ettik” açıklaması yaptılar.

Duz Xurmatu Haşdi Şabi milislerinin en etkili olduğu alanlardan biri. Çünkü alanda Peşmerge gücü yok ve Irak Federal hükümeti de alanı tümden Haşdi Şabi güçlerine bırakmış durumda. Haşdi Şabi milisleri Duz Xurmatu alanında çok geniş askeri ve siyasi insifyatife sahip. Şu ana değin Kor Mor gaz sahası üzerinde yapılan tüm saldırılar da buradan yapıldı.

Son olarak 26 Nisan günü Kormor gaz sahasına dönük bir saldırı yapılmıştı. Saldırı Kürdistan’da ki elektrik vb enerji sistemini birkaç gün aksatmıştı. Olaydan sonra bir çok yorum yapılmış geçmişte YNK’ye yakınlığı ile bilinen Rewar Kerim Vali olayı Bafel Talabani’nin yaptırdığını iddia etmişti.

Diğer Haberler