Kerkük’te Kürt çiftçilere zulüm: Irak ordusu iki topraklarının işgal edilmesini engellemek isteyen iki Kürdü tutukladı

Kerkük’te Kürt çiftçilere zulüm: Irak ordusu iki topraklarının işgal edilmesini engellemek isteyen iki Kürdü tutukladı

Kerkük’te Kürt çiftçilerle ithal Araplar arasındaki gerilimin yatışmasına ve kontrol altına alınmasına rağmen Irak ordusu provakatif bir girişimde bulundu ve tarafsızlığını korumayarak iki Kürt çiftçiyi tutukladı.

Bugün 10 Mayıs günü Irak ordusu Kerkük’ün Sergiran köyünde iki Kürdü tutukladı.

Yerel kaynaklar Kerkük’ün Palkana’da durumun karmaşıklaştığını ve Kürt çiftçilerle ithal Araplar arasında kavga çıkma ihtimalinin gittikçe arttığını belirtiyorlar.

8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Sargaran ve Palkana köylerinde ithal Araplar’ın Kürt çiftçilerin hasat yapmasını engellemesi ve tarlalarına çadır kurması üzerine gerinlik çıkmışmıştı. Daha sonra KDP’li vekil ve Parlamento başkanı Şahvan Abdullah’ın öncülüğünde duruma müdahale edilmiş ve gerginliğin artması engellenmişti.  Fakat Araplar Kürtlerin topraklarına el koyma girişiminden tümden vazgeçmiş değil. Özellikle de Irak Merkezi hükümetinin duruma müdahale etmemesi ve Irak ordusunun Arapları kışkırtıp güç vermesi nedeni ile ithal Araplar saldırgan tutumundan vazgeçmiyor. Kürt çiftçiler, Meclis Başkan Yardımcısı Şahvan Abdullah ile temasa geçtiklerini ve kendisinin sorunları çözeceğine söz verdiğini söyledi.

Diğer Haberler