Kürt sanatçı Berdin Cehferî Newroz’a katıldığı gerekçesi ile İran istihbaratı tarafından gözaltına alındı

Kürt sanatçı Berdin Cehferî Newroz’a katıldığı gerekçesi ile İran istihbaratı tarafından gözaltına alındı

İran istihbarat gücü Itlaat güçleri, İlam ve Şino kentlerinde Newroz kutlamalarına katılan Kürt sanatçı Behrin Cehferî’nin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Hengaw insan hakları örgütünün bildirdiğine göre, İran rejim güçleri, Berin Cehferî olarak tanınan Kürt sanatçı Berin Cehferî olarak tanınan  Hamza Cehferî’yi gözaltına aldı. Gözaltına alma gerekçesi olarak İlam ve Şino kentlerinde Newroz kutlamalarına katılması gösterildi. Cehferî evinde olduğu bilindiği ve sivil biri olmasına rağmen evinin etrafı kar maskeli kişilerde sarıldığı ve evinin duvarına tırmanıldığı belirtildi. Bilgi veren kaynaklar çevreye korku salmak için bu tür bir tutuklama biçiminin gerçekleştirildiğini belirtiyorlar.

Berdîn Cehferî, güvenlik güçlerinin tehditlerine rağmen 30 bini aşkın kişinin katılımıyla düzenlenen Giyelan kentindeki Newroz töreninde “Kürdistan sen hep var olacaksın” gibi çok sayıda Kürdistani eseri seslendirdi.

İran rejim güçleri bu yıl nisan ayında Newroz kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle 33 Kürt yurttaşı gözaltına almıştı.

Diğer Haberler