PKK’den Başur kazanımlarına darbe hazırlığı: Peşmerge güçlerine saldırı hazırlığı yapıyor

PKK’den Başur kazanımlarına darbe hazırlığı: Peşmerge güçlerine saldırı hazırlığı yapıyor, Keser Buldan, NLP Lekolin, Haşdi Şabi iran Irak Cemil Bayık ANF

PKK’nin Kürdistan Bölgesindeki Kürt kazanımlarına dönük saldırıları devam ediyor.  Özellikle son zamanlarda Metina ve Amediye hattına dönük dezenformasyon haberleri yapan PKK medyası Peşmerge güçlerine saldırının psikolojik alt yapısının hazırlığını yapıyor.

Haşdi Şabi’nin Kor Mor gaz sahası başta olmak üzere Kürdistan üzerinde tehditlerini yoğunlaştırdığı bir dönemde PKK de eş zamanlı olarak Peşmerge güçlerine saldırı hazırlığı yaptığı öğrenildi. Tam da Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların ele alındığı ve çözüm arayışlarının olduğu bir dönemde PKK hem Irak Şii rejiminin hem de İran devletinin elini güçlendirecek adımlar atmaya hazırlanıyor. Irak ve İran devletinin yanında Kürdistan Bölgesi hükümetine karşı mevzi alan PKK özellikle dört noktada Peşmerge güçlerine saldırı hazırlığı yapıyor bunu içinde özellikle son dönemde medyasında bilinçli olarak yalan haber yaparak kamuoyunu galeyana getirme ve saldırılarını meşrulaştırma hazırlığı yapıyor.

PKK istihbaratı NLP saldırılar için merkez kurdu

PKK merkezinin aldığı Peşmerge güçlerine saldırı kararının alt yapısını oluşturmak için PKK tüm medyasına KDP ve Peşmerge güçleri hakkında haber yaparak saldırı zemini hazırlama talimatı verdiği öğrenildi. Özellikle de Süleymaniye, Mahmur ve Kamışlo’daki PKK’nin NLP adlı örgütü bu konuda görevlendirildi. Navenda Lekolinin Politik- Politik Araştırmalar Merkezi olarak bilinen PKK’nin istihbarat örgütü direk olarak KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’a bağlı olarak çalışan bir örgüt. Bu örgütün ayrıca Lekolin adında bir sitesi var. Bu site PKK medyasına yalan haber üreten bir yapı. Ayrıca son zamanlarda Rojeva Mahmur, Rojeva Başur, Rojeva Rojava vb adlarda sosyal medya hesapları açarak buradan yalan haberler yayıyorlar. Yine PKK medyasında çalışan Keser Buldan vb isimlerde NLP ile ilişki yayınlar yapıyor.

Peşmerge Türk askeri kıyafeti giyiyor yalanının altında yatan neden
NLP’nin organize ettiği bu yapı son zamanlarda Balinda, Metina, Reşava  vb hatlarda Peşmerge güçleri ile Türk askerinin beraber hareket ettiğine dair sahte video ve resimler paylaşıyorlar.  Böylelikle “Türk askeri – Peşmerge iç içedir” algısı yaratarak ilerde yapacakları saldırıda bunları “Türk askeri sandık bunun için vurduk, üzerlerinde Türk askeri elbisesi vardı” deminin alt yapısını hazırlıyorlar.

Ayrıca bu yapılar son olarak “KDP, Peşmergelerini öldürüp seçimleri engellemek istiyor” haberi yaptı. Bu da PKK’nin Peşmergeleri şehit edip “KDP onları ölüme gönderdi” diye propaganda yapması için atılmış bir adımdır.

Bu sürecin işaret fişeğini ise PKK kurucularından ve KCK’nin Eşbaşkanı Cemil Bayık 15 Nisan günü ANF’de yayınladığı makalesinde verdi. Darka Mazi o dönem Bayık’ın bu makalesinin bir manifesto ve kadrolarına bir talimat olduğunu dile getirmiş ve kamuoyunu uyarmıştı.

Bayık makalesinde ““KDP, Türk askerlerinin üzerine Peşmerge üniforması giydiriyor, gerektiğinde Peşmergelerin üzerine de işgalci ordunun üniformasını giydiriyor. Yani KDP bu savaşa doğrudan veya dolaylı olarak katılmıştır” diyerek aslında kendi kadroları ve propaganda merkezlerine bu yönlü bir algı yaratma talimatı verdi.

PKK  saldırılarını yoğunlaştıracak

PKK’nin Peşmerge güçlerine karşı saldırıları aslında yeni değil. 2019 yılından bu yana PKK Peşmerge güçlerine karşı yoğun psikolojik ve medya savaşı ayrıca düşük yoğunluklu silahlı bir savaş veriyor.  PKK 2019 yılından bu yana 13 Peşmergeyi şehit etti. Bunlardan Sere Zeri asayiş müdürü Gazi Salih Elixan çocuklarının gözü önünde katledildi. Kamuoyundan gelen rahatsızlık nedeni ile PKK saldırılarının çoğunu bir nevi kaçak dövüş şeklinde gerçekleştirdi. Fakat alanda mayın döşeme vb birçok konuda hiçbir zaman durmadı.

Şimdi ise PKK Erbil ve Bağdat arasındaki sorunlara arayışlar, Kürdistan Parlamento seçimleri konusunda ki Kürt cephesindeki ortaklaşma arayışı vb konularda uzlaşma olmasında çekiniyor. Bu nedenle Erbil karşıtı cepheye aslında “uzlaşmayın, bir saldırıp onları geriletiriz” mesajı veriyor.  Yani PKK özünde Erbil düşmanlarına cesaret vermek, ellerini güçlendirmek ve Erbil’ Bağdat ve Haşdi Şabi’ye boyun eğmeye mecbur bırakmak için saldırıların artıracak. PKK’nin Şeladize, Amediye ve Gare hattında ayrıca Xaxurk- Bıradost bölgesinde Peşmerge güçlerine saldırması bekleniyor.

PKK’nin Güney Kürdistan devrimi kazanımlarına saldırması PKK’nin bir kontr-Kürt yapı olarak işgalcilerin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini gösteriyor. PKK’nin ve medyasın bu kontr-Kürt gerçekliği teşhir edilmeli, tüm kamuoyu PKK’nin Güney devrimine saldırıları karşısında duyarlı olmalıdır.

Diğer Haberler