Rojava: PYD’ye bağlı güçler bir gazeteci  ve iki siyasetçiyi kaçırdı 

Rojava: PYD’ye bağlı güçler bir gazeteci  ve iki siyasetçiyi kaçırdı 

PYD’ye Kürdistan Demokrat Partisi Suriye’nin üç üyesini kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü.

Rojava Kürdistan’daki DarkaMazi kaynakları, PKK’nın Rojava Kürdistan kanadındaki PYD militanlarının 29 Mart 2024’ten bu yana 3 PDK-S kadrosunu kaçırıp bilinmeyen bir yere götürdüğünü duyurdu.

Kaçırılan kişilerin isimleri ise şunlar:

PDK-S bölgesel konsey üyesi Ahmed Sofi;  aktivist ve Girk Leg’deki ENKS yerel konsey üyesi Marwan Hisên; PDK-S’nin Derk’teki bölgesel konseyinin üyesi olan Rakan Ahmed.

2/4/2024 Salı günü PYD militanları, PDK-S bölge konseyi üyesi gazeteci “Ahmed Sofi”yi Rojava Kürdistanı’nın Derk şehrinde kaçırdı. PYD militanları tarafından en son 19 Şubat’ta kaçırılmıştı. 2022’de tutuklanmış ve 55 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Ayrıca PYD militanları 1/4/2024 Pazartesi günü Girke Legê kasabasında Suriye Kürt Ulusal Konseyi ENKS’nin yerel üyesi ve aktivisti “Marwan Hisên Leyani”yi kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü.

Marwan Hisên Leyani 1978 doğumlu, çiftçi ve 3 çocuk babasıdır.

PYD silahlı kuvvetleri, 29 Mart 2024’te gazeteci “Rakan Ahmed”i Rojava Kürdistanı’nın Derik kenti yakınlarında yakalayıp kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü.

Gazeteci Rakan Ahmed, gazetecilik mesleğinin dışında Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) üyesidir.

PKK’nin Rojava’daki seksiyon örgütü PYD’ye bağlı paramiliter yapılar sık sık sivillere dönük kaçırma, haraç alma, tehdit, ev tahrip etme gibi yöntemler uyguluyor. Şu ana değin PYD tarafından kaçırılan ve akibeti bilinmeyen en az 56 PDK-S üyesi bulunuyor.

Diğer Haberler