Rojava: Çocukları kaçırılan anneler Mazlum Abdi’nin bürosunun önünde eylem yaptı

Rojava: Çocukları kaçırılan anneler Mazlum Abdi’nin bürosunun önünde eylem yaptı

Haseki’de çocukları Ciwanen Şoreşger adlı PKK’nin gençlik yapılanması tarafından kaçırılan anneler HSD Genel Komutanlığı önünde eylem yaptı ve çocukları ile görüşmek istedi.

Çocukları Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırılan anneler bir çok kez çağrı yapmalarına rağmen kimse kendilerine cevap vermeyince bu kez HSD Genel Komutanlık merkezi önünde bir araya gelerek eylem yaptı. Slogan atan ve Mazlum Abdi ile görüşmek istediklerini belirten anneler, çocuklarının kaçırılmasına sessiz kalmayacaklarını belirttiler.

Geçtiğimiz Salı gününden itibaren bu yana 5 gündür her sabah HSD binası önünde giden anneler içeri alınmıyor ayrıca kimse kendileri ile muhatap olmuyor.
Özellikle son dönemde PKK’nin gençlik yapılanması Ciwanen Şoreşger çocuk kaçırma konusunda çok daha pervasız davranmaya başladı, kaçırılan çocuklar arasında 12 yaşında olanlarda var. Aileler ise çaresiz bırakılıyor ve hiçbir PYD kurumu aileleri muhattap almıyor, medyaya çıkan aileler ise tehdit ediliyor.

HSD, Haziran 2019’da Birleşmiş Milletler ile çocukların silahlı kuvvetlere dahil edilmesini sona erdirmek ve yasaklamak için bir plan imzaladı Ancak anlaşmanın imzalanmasından bu yana çocuk kaçırma durumu sona ermedi. Çünkü çocukların kaçırılması HSD’yi aşan bir durum ve bu süreci direk olarak PKK örgütlüyor. Çocuklar genelde Gare ve Süleymaniye kırsalındaki yeni savaşçı kamplarına gönderiliyor ve PKK Kadrosu olarak yetiştiriliyor. Geri dönmek isteyen savaşçılara ise izin verilmiyor.

Bu nedenle de kamuoyunda bir çok kez gündem olmasına rağmen çocuk savaşçı meselesi hala çözülmüş bir konu değil.

Diğer Haberler