Rojava’da muhaliflere teslimiyet dayatması devam ediyor: PYD’ye bağlı güçler Kürt siyasetçiyi kaçırdı

Rojava’da muhaliflere teslimiyet dayatması devam ediyor: PYD’ye bağlı güçler Kürt siyasetçiyi kaçırdı

Rojava’da PKK’nin tekçi yönetimine dahil olmayı ret eden siyasi kişi ve kurumlar baskı ve tehdit ile yol getirilip teslim alınmaya çalışılıyor. Son olarak Talib Husên ibrahim adlı kişi PYD’ye bağlı güçler tarafından kaçırıldı.

Kürt Ulusal Konseyi ENKS bir açıklama yaparak bir üyelerinin PYD tarafından kaçırıldığını belirtti.  Açıklamada “PYD’ye bağlı silahlı bir gurup, ENKS’nin yerel yönetim üyesi Talip Husên ibrahim adlı üyemizi Kamişlo’da kaçırmış ve bilinmeyen bir yere götürmüştür” dendi.

ENKS genelsekreteri adına yapılan açıklamada “8 Şubat günü, PYD’ye bağlı silahlı bir gurup ENKS’nin yerel meclis üyesi olan Talib Husên ibrahim’i kaırmış ve bilinmeyen bir yere götürmüştür” dendi.  ENKS açıklamasında üyelerinin kaçırılmasının göz dağı vermek ve geri adım atttırmak için yapıldığı ve en temel insanı hakların gasp edilmesi olduğu vurgulandı.

ENKS açıklamasında ayrıca insan hakları örgütleri ve uluslararası kurumlara çağrıda bulunularak Rojava’da temel insan hakları ve hak ihlallerine dönük uygulamalara karşı harekete geçmeleri ve Talib Husên’in biran önce bırakılması istendi.

Talip Husên PYD’nin kaçırdığı ilk ENKS’li değil. PKK’nin Rojava’daki seksiyon örgütleri olan PYD, TEWDEM, Ciwanen Şoreşger gibi kurumlar muhalif siyasetçileri sindirmek için bir çok yönteme başvurdu. PKK’nin bu kurumları  önce Rojava’daki diğer Kürt örgütlerini bezdirme, kaçırma ve etkisiz kılmaya çalıştı. PKK önce Türkiye’nin 1990’larda Kuzey Kürdistan’da Türk devletinin uyguladığı “faili meçhul” yöntemini uyguladı. Behzat Dursun, Nesredin Birhik gibi onlarca kaçırıldı, işkence gördü, öldürüldü, cenazeleri yol kenarına atıldı veya hiç bulunmadı. PDK-S , 57 üyesinin kaçırıldığını ve hala akıbetlerinin bilinmediğini açıkladı.

Diğer Haberler