Rojava: Kaçırılan çocuklarını geri almak için Ciwanen Şoreşger bürosu önünde açlık grevi başlattılar, tutuklanmakla tehdit edildiler

Rojava: Kaçırılan çocuklarını geri almak için Ciwanen Şoreşger bürosu önünde açlık grevi başlattılar, tutuklanmakla tehdit edildiler

PKK’nin Rojavadaki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger çocuklarını geri almak isteyen aileyi tutuklatmakla tehdit etti.

Geçtiğimiz gün sitemizde de haberi yayınlanan 13 yaşındaki kız çocuğu Lava Ebdulxalq Xelef 20 gün önce Ciwanen Şoreşger adlı PKK’ye bağlı bir yapı tarafından kaçırılmıştı.  Aile 20 gün boyunca kızını aradıktan sonra son çare olarak Ciwanen Şoreşger adlı yapının Qamişlo’daki bürosu önünde oturma eylemi yaptı ve açlık grevine başladı.

Ailenin eyleme başlamasından sonra dışarı çıkan Ciwanen Şoreşger üyeleri aileyi tehdit etti, ve sözlü saldırıda bulundu. Örgütün üyeleri aileyi tutuklatmakla tehdit etti.

13 Ocak’ta kaçırılan küçük Lalav’dan haber alınamıyor. Onlarca aile Lalav’ın ailesi gibi çocuklarının peşine düşüyor ve tehdit ediliyor. Çoğunluğu yoksul olan aileler tehditler karşısında geri çekiliyor ve haklarını arayamıyor. Rojava halkı aslında büyük bir kuşatılmışlık altında yaşıyor. Tıpkı Kuzey Kore gibi tekçi sistemle yürütülen Rojava’da tüm iktidar gizli birer yönetim olan PKK Kadrolarının elinde. Görüntüdeki kurumlarda sadece medyaya dönük olarak işlevli gösteriliyor.

Diğer Haberler