Ciwanên Şoreşger’in bu defaki kurbanı 13 yaşındaki Lava

Ciwanên Şoreşger’in bu defaki kurbanı 13 yaşındaki Lava

PKK’nin Rojava’daki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger savaşçı yapmak amacı ile çocuk kaçırmaya devam ediyor. Bu defaki kurban 13 yaşındaki Lava. Lava Xelef 40 gün önce kaçırıldı. Kızlarını geri almak için tüm yolları deneyen aile bu kez sosyal medya üzeri çağrı yapıp kızlarını geri istedi.

Küçük Lava’nın annesi Înas Osman medyaya konuşarak 13 yaşındaki kızı Lava’nın 24 Aralık günü Ciwan Şoreşger’in iki üyesi tarafından kaçırıldığını ve kendisi hakkında o günden itibaren hiçbir alınmadığını açıkladı.

Lava’nın annesi Özerk Yönetim ve HSD’nin tüm kurumlarına, Çocuk Hakları kurumuna ve diğer tüm taraflara baş vurduğunu ama hiçbir sonuç alamadığını açıkladı. Anne inas yaptığı açıklamada tüm insan hakları kurumlarına seslenerek kızı Lava diğer çocukların yaşam haklarına sahip çıkılması ve çocuk savaşçılığı ile mücadele edilmesi için çağrı yaptı.

HSD 2019 yılı Haziran ayında Birleşmiş Milletler ile bir anlaşma imzalayarak çocuk savaşçı almayacağını duyurmuştu. Fakat buna rağmen Ciwanen Şoreşger veya başka kurumlar adı ile çocuklar kaçırılarak hem YPG hem de PKK için savaşçı olarak kullanılıyorlar.

Diğer Haberler