YNK medyası: İran’a bağlı 1000 kişilik bir askeri güç Süleymaniye’ye yerleştirildi

YNK medyası: İran’a bağlı 1000 kişilik bir askeri güç Süleymaniye’ye yerleştirildi

YNK’ye yakın bir medya kaynağı 1000 kişilik bir Haşdi Şabi gücünün Süleymaniye’ye yerleştirildiğini açıkladı.

YNK içindeki değişik kanatların değişik medya organları var. Bwar News bu medya organları içinde en güçlülerden biri. Bwar News iki gün önce yayınladığı bir haberde ilginç ve tehlikeli bilgiler verdi. Buna göre 1000 kişilik bir Haşdi Şabi gücünün Süleymaniye’nin Zirgwêz bölgesinde üslendiği belirtildi.

Bwar News’in Süleymaniye’deki emniyet güçlerine dayandırdığı haberde İran’a yakın radikal bir Haşdi Şabi gücünün Süleymaniye’deki Zirgwez bölgesine yerleştirildiği aktarıldı.  Haberde geçen Zirgewez bölgesi de önemli bir alan çünkü daha önceleri doğu Kürdistan’a dönük faaliyet yürüten Komela (Partiya Komeya Zahmetkeşên Kurdistan a İranê) karargahının bulunduğu bir alan ve İran tarafından bu kamplara füzelerle saldırı  düzenlenmişti. Daha sonra Komela YNK’nin talebi doğrultusunda bu alanları boşaltmıştı.

Habere göre bu alana konuşlandırılan İran yanlısı güçler Komela kampının yerine konumlanmadı. Fakat bu kampları kontrol edebilecek yükseklikteki bölgeye konumlandı.

Bwar News’in bu haberinden sonra YNK herhangi bir açıklamaya yaparak haberi yalanlamadı. Yerel kaynaklarda çevrede olağan dışı bir hareket olduğunu belirtiyor.

Son dönemde Süleymaniye bölgesindeki Sınır Muhafızlarının kolberlere ateş etmesi de gündem olmuştu. Konuya ilişkin olarak görüşünü başvurduğumuz çevreler İran ile YNK arasında bir anlaşma olduğu ve askeri olarak YNK’nin İran’ın planları doğrultusunda kendi bölgelerini kullandırmasının beklendiğini belirtiyorlar.

Diğer Haberler