Kuveyt gazetesi El Ceride: Amerika vurduğu yerlerin listesini önceden İran’a veriyor

Kuveyt gazetesi El Ceride: Amerika vurduğu yerlerin listesini önceden İran’a veriyor

Kuveytte yayın yapan El Cedire gazetesinin yayınladığı bir raporda ABD ve İran arasında vurulan yerlerin önceden İran’a bildirilmesi konusunda anlaşma yapıldığını iddia etti.

İran devrim muhafızlarında yer alan üst düzey bir kaynağa dayandırdığı haberinde ürdün saldırısı sonrası kaosun derinleşmesini engellemek için Bağdat’ın  ABD ve İran arasında bir dizi anlaşmaya varıldığı ve ABD’nin son saldırıları ile bu anlaşmanın ihlal edildiği belirtildi.

Aynı kaynağın  El Ceride gazetesinde verdiği bilgilerde şunları söylediği belirtildi: Anlaşmaya göre ABD saldırı yapacağı bölge ve noktaları önceden İran’a bildiriyor ve Tahran’a bir liste sunuyor. Fakat Cuma günü ABD’nin Suriye ve Irak’ta yaptığı saldırıda vurulan bazı noktaların isimleri verilen listede yoktu”

Haber ABD ve İran arasında bilinmeyen bir anlaşma olduğunu ve İran’ın vurulan tüm noktalardan haberdar olduğunu ortaya koyuyor. ABD savunma bakanlığı konuya ilişkin gelen bir soru üzerine “bilgi verilecek bir anlaşma yoktur” demişti.

Aynı kaynağın bildirdiğine göre ABD’nin Cuma gecesi yaptığı saldırıda hedeflenen yerlerin orta menzilli silahların bulunduğu askeri mühimmat deposu olduğu ve bu nedenle de İran’a bağlı milislere zarar vermediği belirtildi.

El Ceride gazetesi Amerika’nın İran’a verdiği vurulacak yerler listesinde iki noktanın adının yer aldığını bunların ikisinin de İran’ın içinde olduğunu iddia etti. Buna göre vurulacak yerlerden biri körfez kıyısında olan bir yer olduğu diğerinin ise denizinin Hurmizgan bölgesinde olduğu belirtildi. İran şu ana değin bu tür iddiaların tümünü ret etse de Arap basını konuya ilişkin olarak haberler yapmaya devam ediyor.

Diğer Haberler