Kürdistan Bölgesi içişleri Bakanlığı: PKK güçleri Peşmerge güçlerine saldırdı

 Kürdistan Bölgesi içişleri Bakanlığı: PKK güçleri Peşmerge güçlerine saldırdı Amediye, Şeladize, Peşmerge,

Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından bu gün gece geç saatlerde yapılan açıklama Amedi bölgesinde PKK’nin Peşmerge güçlerine bir saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada “PKK, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yönelik bölgesel komploların parçası haline gelmişti” dendi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistan Bölgesi yurttaşlarına ve tüm Kürtlere,

24/1/2024 günü öğleden sonra PKK savaşçıları, Türkiye sınırına onlarca kilometre uzaklıktaki Amedi bölgesinde, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı (KBY) güçlerinin bir kontrol noktasına önce silahlarla saldırdılar, ardından aynı kontrol noktasına roket saldırısı düzenlediler. Saldırılar karşısında, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçleri de mevzilerinden kendilerini savunmak zorunda kaldı”

Açıklamanın devamında ise “PKK bu eylemlerle Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve istikrarını bozmaya hedefleyen Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne ve statüsüne yönelik bölgesel komplonun parçası haline gelmişlerdir.” dendi.

Açıklamada son olarak: “”Kürdistan Bölgesi bölgesel çatışmaların çözüm alanı olmayacaktır. Sorunların çözümü, barış ve istikrarın tesisi için tüm barışçıl çabaları destekleyeceğiz. Ancak savunma hakkımız saklıdır. Kürdistan Bölgesinin iradesini ve statüsünü ve güçlerimizi hedef alan her türlü girişime şiddetle karşı çıkıyoruz.

Diğer Haberler