Süleymaniye, Ranya, Soran ve Halepçe’de İran’ı protesto gösterileri düzenlendi

Süleymaniye, Ranya, Soran ve Halepçe’de İran’ı protesto gösterileri düzenlendi

İran’ın 5 Ocak’ta Erbil’de balistik füzelerle sivil hedeflere saldırı düzenlenmesini protesto etmek amacıyla bugün Erbil’e bağlı Soran ile Süleymaniye’ye bağlı Ranya ilçelerinde binlerce kişinin katılımıyla gösteri düzenleniyor.

Süleymaniye kent merkezi ile Halepçe ilçesinde de bugün büyük protesto mitingleri düzenleniyor. Soran ve Ranya ilçelerindeki kitlesel gösteride dev Kürdistan bayrağı açıldı ve İran karşıtı sloganlar atıldı.

“Tek yürek, tek beden, tek yara, tek acı”

Halepçe’de çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve aktivist, İran Devrim Muhafızları’nın Erbil’e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla yürüyüş düzenledi. Katılımcılar, Ömer Hawar heykelinin önünden şehir merkezindeki halk bahçesine kadar yürüdü.

Yine bugün saat 11.00’de çok sayıda aktivist ve sivil toplum kuruluşu Süleymaniye’nin Salmi Caddesi üzerindeki Nali Bahçesi’nde miting düzenleyerek Kürdistan Bölgesi’ne yönelik füze ve drone saldırılarına son verilmesini talep etti.

Rûdaw muhabiri Arkan Ali, Süleymaniye’de mitinge katılan vatandaşlarla görüştü. Katılımcılar sivilleri hedef alan saldırılar karşısında, “Tek yürek, tek beden, tek yara, tek acı” sloganıyla birlik mesajı iletmek istediklerini söyledi.

Diğer Haberler