Şengal: PKK’ye bağlı ölüm mangaları çocuğunun gözü önünde bir Ezidiyi katletti

Şengal: PKK’ye bağlı ölüm mangaları çocuğunun gözü önünde bir Ezidiyi katletti, Şengal Dağı, Haşdi Şabi, Irak, Şii Hilal

PKK 2023’ün son günlerinde çocuğunun gözü önünde bir Ezidiyi vahşice katletti.

PKK, Şengal’de tüm baskılara rağmen sandıklardan az oy olması ve Haşdi Şabi’ye bağlı Arapların oyu ile bir aday çıkarmanın hıncını Ezidilerden alıyor.  Yol kenarında cinayetler işleyerek Ezidilerin gözünü korkutma ve terör ile teslim olmaya çalışıyor.

23 Aralık Cumartesi günü PKK’ye bağlı bir gurup savaşçı Ehmed Heso Qolo adındaki bir genci Şengal dağı yakınlarındaki bir alanda vahşice öldürdü ve cenazeyi yolun ortasına attı.

Darka Mazi kaynakları işlenen PKK’nin işlediği cinayetin fotoğraflarına ulaştı ve olayın ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

PKK’nin ölüm mangaları dehşet saçıyor

23 Aralık günü PKK’nin alandaki silahlı bir birimi yüzleri kapalı ve siyah camlı bir arabadan içinde sivillerin bulduğu bir arabaya ateş etti. Açılan mermilerin isabet ettiği araç durmak zorunda kaldı. ArabaEhmet Heso Qolo adında Ezidi bir marangozun arabasıydı, arabada ayrıca Ehmet’in on yaşından küçük olan oğlu Orhan’da bulunuyordu. PKK’nin ölüm mangaları Ehmet Heso Qolo’nun arabasına yaklaştılar ve daha sonra namluyu kafasına dayayarak ateş açtılar. Açılan ateş sonucu Ehmet Heso’nun kafa tasında delikler oluştu. Tüm bu olaylar ise Ehmed’in küçük oğlu Orhan’ın gözleri önünde gerçekleşti.

Kaynakların bildirdiğine göre Ehmet Heso’nun oğlu Orhan o günden beri büyük bir travma yaşıyor ve konuşamıyor.

Kaynaklarımızın bildirdiğine göre Ehmed Heso Qolo bir maragoz atölyesinde çalışan bir işçi. PKK uzun zamandır Ehmed Heso ve ailesi üzerinde büyük bir baskı uyguluyor ve onları ajanlıkla suçluyordu. Oysa ki Ehmed Heso ailesinin tek suçu PKK’nin eylemlerine katılmamak ve çalışmalarını tasvip etmemekti.

Şengal’de Ehmed Heso gibi pek çok insan PKK’nin çalışmalarını tasvip etmiyor ve evlerine geliş gidişlere izin vermiyor. Peki o zaman PKKK neden Ehmet Heso’yu özel olarak seçti? Kaynaklar Ehmed Heso’nun ailesinin yoksul olduğunu ve küçük bir çevreye sahip olduğunu PKK’nin bu nedenle de Ehmed’i kolay bir hedef olarak gördüğünü belirtiyorlar.

PKK’nin cinayetleri Irak devletinin kanatları altında işleniyor

Ehmed Heso’yu kimlerin katlettiği bilinmesine rağmen şu ana değin bölgedeki Irak güvenlik güçleri de olaya el atmış veya soruşturma başlatmış değil. Yani PKK Ehmed Heso cineyetini Irak devletinin koruması altında işledi.

Bu PKK’nin Şengal’deki ilk cinayeti değil. İran devletinin Şengal’e dönük ajandasına göre Şengal’e yerleştirilen ve Haşdi Şabi’nin bir parçası olan PKK burada kalışını meşrulaştırmak için alanda halka ihtiyaç duyuyor. İran’ın Şii hilal projesinin bir parçası olan Irak devleti PKK’nin Şengal’i Kürdistan’dan koparması görevini yerine getirmesi için birçok açıdan destek sunuyor. Her şeyden önce PKK’nin askeri yapıları Şengal dağını delik deşik ederek tünellerle alanı bir savaş meydanı durumuna getirdi. Ayrıca PKK kadroları alanda elini kollayarak geziyor, bir gün rojavada öteki gün Şengal’de hareket ediyor. Başta Sinune çevresi olmak üzere bir çok yere haşhaş ve kenevir ekildiği biliniyor. Tüm bu suç durumlarına rağmen Irak devleti yeterki Şengal Kürdistan’dan uzaklaşsın diyerek PKK’nin Şengal’i mafyavari kullanımına karşı çıkmıyor, medyaya yansıtmıyor.
Örneğin PKK daha öncede alanda dört Ezidi genci katletmiş ve fotoğraflarını duvarlara asmıştı. Bu olayın üstü de kapatıldı.https://darkamazi.com/archives/1027202

Irak’ın son seçimlerinde de PKK’nin adayı Şengal halkından çok az oy a ldı fakat Haşdi Şabi alandaki kendi gücünün PKK’ye oy vermesini istedi. Yani Şengal’de bir halk hareketi yok Irak ve İran devletlerinin Kürdistan karşıtı politikası var.

PKK kalplerini fethedemeyince korku ile teslim olmayı seçti

PKK’nin Ehmed Heso Qolo’yu öldürmesi Şengal halkında büyük bir öfkeye yol açtı. PKK bunu bildiği için geçmişte Türk devletinin vurduğu bazı kişilerin Ehmed Heso ve eşinin verdiği bilgiler sonucu vurulduğunu söyleyerek halkı dindirmeye çalıştı. Buna rağmen halk Ehmed Heso’nun öldürülmesi olayına tepki duyuyor. Fakat PKK Şengal’de bir korku imparatorluğu kurmuş durumda. Ezidiler Şengal’de çok yalnız ve paçalanmışlar.  IŞİD’in yaratığı korku ve travma nedeni ile herkes kendi canını kurtarmaya odaklı. Bu travma nedeni ile haksızlığa karşı mücadele etmek yerine ortamdaki var olana teslim olmayı tercih ediyor.

PKK Ezidilerin bu ruh halini bildiği için havuç ve sopa politikası uyguluyor. Bir yandan müzik, şarkı, halay, pinpon masası vb etkinliklerle havuç uzatıyor öte yandan ise adam kaçırma, tutuklama, zorla araçlarına el koyma, teslim olmayanların ticaret yapmasını engellemek gibi uygulamalar ile halkı korutuyor. Bu ikisi arasındaki halkıda medyada kendi yanında gibi gösteriyor.

Yani PKK’nin Şengal’deki Özerklik vb söylemelerinin, karton kuruluşlarının temel prensibi havuç ve kamçı.  Ezidi kurumları PKK’nin Ezidi toplumu içinde yaratığı parçalanmayı görse bile yeteri kadar politika üretemediği için PKK Şengal’de kendi bağlı küçük ama sinsi, tehlikeli bir gurup ile Şengal ve Ezidilerin geleceğini zehirliyor.

Şengal: PKK’ye bağlı ölüm mangaları çocuğunun gözü önünde bir Ezidiyi katletti

 

Diğer Haberler