PKK Şengal’de dört Ezidi genci katletti

PKK Şengal’de dört Ezidi gencini katletti

PKK’nin Şengal’de Ezidilere dönük baskı ve istismar politikası her gecen gün katlanarak devam ediyor. Son olara da PKK’nin dört Ezidi gencini katlettiği öğrenildi. Bu gençler daha öncede PKK tarafından kaçırılmışlardı.

Darka Mazi kaynakları 19 Kasım 2022 tarihinde PKK’nin Şengal’de kaçırdığı dört Ezidi genç hakkında yeni bilgiler paylaştı. Bu gençler PKK’nin Şengal’deki örgütü tarafından ajanlık yaptıkları gerekçesi ile kaçırılmışlardı. Daha sonra da ağır işkencelerden geçmiş ve kendilerine verilen belgeleri kabul etmeleri istenmişti.

PKK bu dört gencin sözde itirafları üzerine program yapmıştı. Programda gençlerin sözlerinden çok sunucu ve jenerik videoların manipülasyonu yer alıyordu. Gençleri ezberledikleri belli olan metni tekrar ediyorlardı.

Sead Casim Mirad Qasim, Selah Bircis Silêman, Feysel Cunu Qasim, Ehmed Nesreddîn Qasim adlı dört Ezidi genci PKK’nin Şengal’deki karanlık ajandasının kurbanı oldu.

Darka Mazi kaynakları 10 ay önce kaçırılan ve ailelerinin kendilerinden hiçbir haber alamadığı dört Ezidi gencin katledildiğine dair bilgilerin olduğunu bildiriyor.

PKK’nin Şengal yapılanması üzerinde bu dört gencin olduğu fotoğraflı ve üzerinde “ihanetin sonu ölümdür” yazılı dövizleri sokaklara asıyorlar. Ninove Eyaletinin Baaç ilçesine bağlı Qehtaniye nahiyesinde sokaklara bu dövizler asıldı. Dövizlerde PKK’nin kaçırdığı gençlerin resimleri vardı.  Geçen aydan bu yana bu dövizler değişik yerlere asılıyor.

Bu gençler suçlumuydu?

Bu gençlerin ajan olduğuna dair hiçbir belge yoktur. PKK kendisine biat etmeyen herkesi ajan olarak suçlamaktadır. Bundan da öte PKK yıllardır Kuzey Kürdistan ve Rojava’da uyguladığı Kürdü kürde kırdırma, bölme ve parçalama siyasetini Şengal üzerinde uygulamaktadır.

PKK Ezidi toplunu korkutmak, şiddet uygulayarak teslim almak için bu dört genç üzerine kurulu bir senaryo üretti. Bu senaryoya göre bu gençler ajandılar. Sürekli medyasında bunu yayınlayarak Ezidiler arasında bir çatlak yaratma, ajanlar, PKK’liler bölünmesi yaratmak istediler.
2014’de ki soykırımdan sonra önünü görmeyen, ağır travmalar yaşamış, yaralı Şengal halkı ve Ezidiler PKK’nin manipülasyonu ve korkutması karşısında daha ağır bir travma yaşıyor. Ayrıca  IŞİD saldırılarında bölünmediği kadar bölünüyor.

Diğer Haberler