Rojava ateş hattında PKK propaganda derdinde

Rojava ateş hattında PKK propaganda derdinde

Rojava ateş altında PKK ise halkı sokaklara çıkıp gerilla ve Öcalan photoları taşımaya, Öcalan sloganı atmaya zorluyor. PKK’nin Rojava’a merkezli yayın yapan ajansı Hawar News ise Türk devletinin halka olan saldırılarını meşrulaştırırcasına “Halk gerillayı ve eylemleri destekliyor” başlıklı haberler yapıyor.

PKK’nin tamda Rojava’nın saldırıların olduğu bir dönemde böyle haberler yayınlaması “koyun canderdinde kasap et derdinde” sözünü hatırlattı. Büyük ekonomik zorluklarla boğuşan Rojava PKK tarafından propaganda ve siyaset yapmak için kurban ediliyor

Rojava iki kez Türk devletinin yoğun bombardımanı altında kaldı

Rojava geçtiğimiz son bahar boyunca iki kez ağır bombardıman altında kaldı.  İlki Ekim ayının başındaydı. PKK’nin Ankara’da yaptığı intihar eylemine karşılık Rojava’da onlarca ekonomik ve enerji kaynaklı hedef vuruldu.  Şimdi’de Aralık ayının 25’inden bu yana Rojava’daki yönetimi Türk devletinin 72 noktanın vurulduğunu açıkladı. Türk devleti halkın ve yaşamın bel kemiği olan enerji kaynağı, fabrika vb. hedeflendi. Halk büyük korku içinde, ayrıca ciddi ekonomik sorunların yanı sıra, elektriğin olmadığı akaryakıtın pahalı satıldığı ortamda Rojava halkı travma ile karşı karşıya.  Türk devletinin PKK bahanesi ile halka saldırması Rojava’nın statüsünü de zora sokuyor.

Türk devleti Rojava saldırılarını PKK’nin terörist eylemlerine bağlıyor ve bu durumu dünyaya kabul ettirmiş durumda.

Hala Türk devletinin saldırılarının yapıldığı ortamda PKK’nin Qamişlo merkezli yayın yapan medyası Hawar News bir haber yaparak halkla röportaj yaptı ve halkın gerilla eylemlerini desteklediğini söyledi. Muhtemelen konuşan kişiler zaten PKK Komitelerinde yer alan kişiler. Bunlar muhabirin kendilerinden söylemelerini istediği şeyi zaten söyleyecekler.

Oysa ki Rojava’nın yapması gereken kendisinin meşru bir halk hareketi olduğunu dünya kamuoyuna açıklamasıdır. Fakat PKK, Rojava’yı kendisi için stratejik önemde bir yer olarak görüyor ve Rojava’nın meşruiyetini kendi çıkarları için zarar veriyor.

Diğer Haberler