Bağdat: Şii Asayib Ehli hareketi Sadr Hareketine bağlı Sereya Selam güçlerine saldırdı

Bağdat: Şii Asayib Ehli hareketi Sadr Hareketine bağlı Sereya Selam güçlerine saldırdı

Bugün sabaha doğru Irak’ın başkenti Bağdat’ın batısındaki El Amıl Mahallesinde, Asayib Ehli Hak Hareketi ile Sadr Hareketi’ne bağlı Sereya Selam (Barış Tugayları) güçleri arasında büyük bir gerginlik patlak verdi.

Bağdat’ın batısındaki El Amıl Mahallesinde şafak vaktinde Asayib Ehli Hak Hareketi taraftarları, ABD’nin Bağdat Havaalanında düzenlediği bir saldırıda hayatını kaybeden Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis’in fotoğraflarını asmak isteyince Sadr Hareketine bağlı Sereya Selam güçleri arasında gerilim yaşandı.

Elde edilen ilk bilgilere göre Asayib Ehli Hak Hareketi taraftarları, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ile Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis’in fotoğraflarını asmak isteyince Sadr Harketine bağlı Sereya Selam güçleri duruma müdahale etti. Müdahalenin ardından silah sesleri duyulduğu kaydedildi.

Irak polisinin yaşanan çatışmaların duyulması ardından olay yerine gittiği ancak olayların önüne geçemediği yönünde bilgiler geliyor. Çatışmalar şu saate kadar devam ediyor. Irak güçleri alana takviye birlikler gönderdi ve mahalleye giriş ve çıkışlar durduruldu.

Diğer Haberler