KDP’nin adayı Ezidi Kızı Erivan Haci, Musul’da Ezidileri temsil edecek

KDP’nin adayı Ezidi Kızı Erivan Haci, Musul’da Ezidileri temsil edecek

Irak il genel meclisi seçimlerinde hala nihayi sonuçlar açıklanmış değil, fakat birçok adayın kazandığı netleşti bunlardan biri de Ezidilerin temsilcisi Erivan Haci Mehdi. Erivan ayrıca Musul’da seçilen en genç aday.

Erivan Haci Mehdi, 30 yaşında ki Ezidi bir genç bir kadın. Erivan 2004 yılında Şengal’de yaşanan katliam sonrası hayatını Ezidlere ve özellikle de Ezidi kadınlara adamış. Yıllarca Ezidileri kurtarma ofisinde ve Ezidilerin mülteci olduğu kamplarda gönüllü olarak çalışmış. Bu nedenle Ezidiler içinde sevilen ve sayılan bir isim.  Bu nedenle de Irak il genel meclisi seçimlerinde aday olmasını Ezidiler sevinçle karşıladı. Erivan’ın seçim propagandasına da bu nedenle büyük ilgi vardı.

Erivan Haci seçimde iyi bir oy oranı ile seçildi. Özellikle Ezidilerin yaşadığı yerlerde önemli miktarda oy aldı. Şengal’de Haşdi Şabi ve PKK’nin seçim sandıkları üzerinde ki kirli oyunlarına rağmen Erivan önemli bir oy aldı.
PKK seçim günü sahte oylar kullanmış ve kendi bünyesindeki kişilerden oyların fotoğraflarını çekmesini talep etmişti. Yani Şengal’de silahların ve baskının gölgesinde bir seçim yapıldı.  Buna rağmen Erivan Haci ve diğer KDP adayları önemli oylar aldılar.

Diğer Haberler