Derik’te Kürdistan Bayrağı günü kutlamasına saldıran kişinin kimliği netleşti

Derik’te Kürdistan Bayrağı günü kutlamasına saldıran kişinin kimliği netleşti

Dün, Derik’te  17 Aralık Kürdistan Bayrak Günü kutlamalarını yapan kişilere fiziki ve sözlü saldırıda bulanan daha sonra da kaçan kişinin kimliği netleşti.

Darka Mazi kaynakları Derik’de Kürdistan Bayrak Günü kutlamalarını yapan guruba saldıran Ciwanen Şoreşger üyesinin kimliğini öğrendi. Saldırganın Ehmet Genco kod adını kullanan Ömer adlı kişi olduğu öğrenildi. Ehmed Genco adlı kişi 2019 yılında Serekaniye’den gelerek Derik’e yerleşmiş ve Ciwanen Şoreşger adlı PKK’nin gençlik hareketine üye olmuş.

Ehmed Genco bu ay içinde bir kişinin telefonunu çalmak suçundan tutuklanmış ve cezaevindeymiş. Derik’te halkı saldırıyı yapmadan birkaç saat önce salıverilmiş. Ve tam da o saatlerde Ciwanen Şoreşger’in PKK’li kadın bir kadrosu tarafından kendisine bu saldırıyı yapması teklifi götürülmüş. Ehmed Genco hırsızlık suçunun verdiği kara lekeyi silmek için kabul etmiş ve saldırı yapılmış.

Darka Mazi kaynakları Ehmed Genco’nun ailesinin oğullarının yaptığı saldırı nedeni ile çok üzgün olduklarını belirtiyor. Kaynaklar Ehmed Genco’nun babasının saldırıdan sonra alandaki YPG ve PYD yönetim bürolarına giderek “oğlumun böylesi utanç verici bir eylemde kullanılmış olmasını kabul etmiyoruz” dediğini belirtiyor.

Ciwanen Şoreşger adlı yapı PKK’li kadrolar, yerel kadrolar ve sıradan üyeler biçimde bir hiyerarşi  var.  PKK’li kadrolar ki bunları büyük çoğunluğu Kuzeyli ve diğer parçalardan oluşuyor, sistem içinde en üstte yer alıyorlar. Bunlar direk PKK üyesi kabul ediliyor ve diğerlerinin yöneticisi oluyor. Rojavalı yerel kadrolar da PKK üyesi değiller ve sistemin ikinci tabakasında yer alıyorlar. Genelde semt, mahalle vb çalışmaları yapıyorlar.  Ciwanen Şoreşger daha çok toplumun en yoksul, en ezilmiş kesimini örgütleyerek şiddet eylemlerinde kullanıyor. PKK yıllarca Avrupa ve Kuzey Kürdistan’da bu tür kesimleri kendi tetikçi yapısı olarak kullandı.

Diğer Haberler