Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Irak Federal Hükümeti Erbil’e yapılan saldırıları durdurmaktan sorumludur

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Irak Federal Hükümeti Erbil'e yapılan saldırıları durdurmaktan sorumludur

 Başkent Erbil’de insansız hava aracının (İHA) Sebiran bölgesinde sivil yerleşim yerini hedef aldığı bildirildi. Erbil Havalimanına yönelen bir İHA’nın ise Uluslararası Koalisyon Güçleri’ne ait hava savunma sistemiyle düşürüldüğü aktarıldı.

Dün akşam 11.30 sularında başkent Erbil kimliği belirsiz İHA’larca saldırı düzenlendi

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Açıklamada, bomba yüklü bir İHA’nın saat 18.05’te sivil bir yerleşim alanındaki binayı hedef aldığı, olayda can kaybı ya da yaralanma olmadığı kaydedildi. Güvenlik Konseyi açıklamasında ayrıca Kürt vatandaşlara yönelik saldırı  kınandı ve yasadışı grupların girişimlerini durdurmaktan Irak federal hükümetini sorumlu tuttu.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, Bağdat’taki ABD büyükelçiliğini ve Amerikan personelinin kaldığı tesisleri hedef alan saldırıları “şiddetle” kınadı.

Miller, “Irak’ta serbestçe faaliyet gösteren İran bağlantılı birçok milis, başta Irak olmak üzere personelimizin ve bölgedeki ortaklarımızın güvenliğini ve istikrarını tehdit ediyor” dedi.

Miller, Irak hükümetinin kendilerine ülkedeki diplomatik misyonları korumaya kararlı olduğunu söylediğini aktardı.

ABD’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki askeri üslerinde yaklaşık 2 bin 500 personeli var.

Diğer Haberler