PKK Qeladize’de bir peşmergeyi vurdu, YNK olayın üstünü kapatmaya çalışıyor

PKK Qeladize’de bir peşmergeyi vurdu, YNK olayın üstünü kapatmaya çalışıyor

14 Kasım 2023 günü Jarawa-Qeladize arasında yol kenarında araba içinde bir kişinin cesedi bulundu.  Öldürülen kişi Asoy Mam Rafiq isimli bir YNK’liydi. Olayın üzerinden günler geçmesine rağmen katil veya katiller bulunmadı, alanda etkinliği bulunan YNK medya organlarına olayı haber yapmamaları için talimat verdi.

Fakat Qeladize halkı ve öldürülen kişinin yakınları YNK’nin sessizliğine tepki göstererek katillerin bulunmasını istedi. Ayrıca Asoy Mam Rafiq isimli kişinin PKK tarafından vurulduğunu da her yerde söylemeye başladılar.
Qeladize ve Jarawa arasında PKK’nin hem askeri hem de siyasi çalışmaları var. PKK buralarda Tewgere Azadi, PJAK, Gençlik, kadın vb   değişik isimlerle şehirlerde de faaliyet yürütüyor ve büroları da var. Ayrıca dağlık olan bölgede çok sayıda PKK askeri birimi de var. Arazide YNK’den çok PKK’nin kontrolü var.

Kürdistan’da yayın yapan BasNews gazetesinin bildirildiğine Asoy Mam Rafiq adlı kişinin ailesine herhangi bir bilgi verilmemiş. Ayrıca babası da “Gerçeklerin ortaya çıkması için soruşturma sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz. Şimdi olayı araştırıyorlar, PKK yaptıysa bunu YNK’nin kendisi çözmeli, cevabını vermeli, oğlum Kürdistan Peşmergesiydi.” diyerek PKK’yi işaret ediyor.

Konuya ilişkin olarak başvurduğumuz yerel kaynaklar Asoy Mam Refiq’in cinayeti ile ilgili olarak hiç kimsenin tutuklanmadığını zaten olayın üstünün kapatıldığını belirtiyorlar. Konuya ilişkin alandaki bir YNK’li ise “YNK, PKK’nin öldürdüğünü biliyor ama konuyu açıklarsa tavır alması gerek, bunun için susuyor. Konunun kapanmasını ve unutulmasını istiyor.” Dedi. Ayrıca Qaladizeli başka bir kişi ise “Mam Refiq’in ailesi yoksul bir aile yarın ömür gün birkaç bin dolar vererek olayın üstünü kapattıracak YNK. Fakat PKK’nin alandaki baskıcı siyaseti gün geçtikçe artıyor. YNK’nin merkezi konuya ilişkin bir şey yapmıyor, alandakilerde seslerini çıkaramıyor” dedi.

Diğer Haberler