Rojava: PKK kuruluş yıldönümünü kutlamaları  için insanları tehditle eylemlere götürüldü

Rojava: PKK kuruluş yıldönümünü kutlamaları  için insanları tehditle eylemlere götürüldü

PKK, Rojava’da ki halkı kendi kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım’ı kutlamaları için tehdit ederek yürüyüş ve eylemlere götürdü.

Siyasi, askeri ve bir çok alanda büyük sıkışıklık yaşayan PKK kuruluş yıl dönümünü bir gövde gösterisine çevirmek için çaba harcadı. Bunun için aylar öncesinden Avrupa ve Rojava’da müzik gurupları vb hazırlandı.
Rojava’da PKK’nin komün adını verdiği semt ve mahalle çalışanları tek tek evlere giderek 27 Kasım günü evlerde kimse kalmaması konusunda tehdit etti.

PKK’nin Komün üyeleri olarak adlandırdığı bu mahalle çalışanları evlerdeki sayıları tek tek alarak ağır hastalar dışında herkesin yürüyüşe katılmasını istedi. Katılmayanlar için ise “size yardım yok” tehdidi yapıldı.

Ellerine Öcalan resmi ve PKK flaması verilen halkın bazıları gönüllü gitse de sadece sorun yaşamamak için gidenlerin sayısı yarıdan fazla. Çünkü Rojava halkı hem yönetimin süreci kötü yönettiğini düşünüyor, hem de bu eylemlerin Rojava’ya yapılan saldırıları arttıracağına inanıyor.
Halka göre PKK, Rojava’yı bilinçli olarak Türkiye’nin hedefi yapıyor.

Rojava’nın Kamişlo şehrindeki 27 Kasım eylemlerinde yüzlerce aracın olduğu bir konvoy dikkat çekmişti. Araçların büyük çoğunluğunun kiralık olduğu öğrenildi.

Siyasi gözlemci Şeyh Ali Ahmed bu konuda şunları söyledi “PKK-PYD yönetimi hava saldırıları nedeni ile paraları olmadığını ve imkanlarının kısıtlı olduğunu söylüyor. Fakat Partilerinin kuruluş yıl dönümünü kutlamak için çok fazla masraf yaptılar, yüzlerce araç kiraladılar.” Dedi.

Özellikle son dönemde Türkiye’nin Rojava’ya yaptığı saldırılardan sonra Rojava’da ki yönetimin sertliği daha fazla arttı. Halkın, elektrik, su ve temel gıda ihtiyaçları karşılanamıyor. Bu nedenle halk moralsiz ve herkes sessiz biçimde eleştirilerini yapıyor. PKK bu eleştiri sesini kısmak için halkın elektrik ve gaza karşı yaptığı eylemelere karşı büyük bir tepki göstermiş, 72 yaşındaki insanların ayağını kırmış, eyleme giden insanları Facebook canlı yayınlarında çıplak yayına çakırmış, tecavüz tehdidinde bulunmuştu.

Diğer Haberler