Bağdat yakınlarındaki Hizbullah milislerine dronlarla saldırı düzenlendi

Bağdat yakınlarındaki Hizbullah milislerine dronlarla saldırı düzenlendi

 Irak medyası, Irak’ın başkenti Bağdat’ın batısındaki Ebu Khuraib kasabası yakınlarında bu sabah Hizbullah savaşçılarına ait bir aracın bir drone tarafından hedef alındığını duyurdu.

Kaynakların bildirdiğine göre,  Bağdat’ın batısındaki Ebu Hureyb’in Nasr ve Salam ilçeleri arasında bir insansız hava aracının Hizbullah’a ait bir aracı hedef aldığını ve o sırada bir dizi Hizbullah milis arabasının yolda olduğunu ve Sirsar bölgesindeki Ebu Hureyb’e doğru yola çıktığını ortaya çıkardı. Saldırının hedefi ise arabaları oldu. Araçta kaç kişinin olduğu henüz bilinmiyor.

Araçta silah ve patlayıcıların bulunduğu, aracın drone ile bombalanmasının ardından büyük bir gürültü duyulduğu bildirildi.

Gazze’de Hamas ile İsrail arasındaki savaşın başlamasının ardından Irak ve Suriye’deki Amerikan askeri üsleri saldırıların hedefi haline geldi ve silahlı milisler bu saldırıların sorumluluğunu defalarca üstlendi.

Daha önce ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 17 Ekim 2023’ten 17 Kasım’a kadar Irak ve Suriye’deki ABD üslerine 58 kez saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Diğer Haberler