Erbil: Katledilen Kadir Kadiri dosyasına bakan Doğu Kürdistanlı avukata silahlı saldırı, gözler İran’da

Erbil: Katledilen Kadir Kadiri dosyasına bakan Doğu Kürdistanlı avukata silahlı saldırı, gözler İran'da

Doğu Kürdistan’ın (Rojhılat) Bokan kentinden olan Kürt avukat Sohrab Esedullah Rehmeti’nin, başkent Erbil’deki evinin önünde silahlı saldırıya uğradığı bildirildi.

15 yıldır Erbil’de yaşayan Kürt avukat, Kürdistan Avukatlar Sendikası’nın bir üyesi.Sohrap Esedullah Rahmeti  ayrıca PDKİ kadrosu Kadir Kadiri dosyasının da avukatı.

PDKİ Peşmerge Komutanı Kadir Kadri 6 Mart 2018 akşamı kendisine ait aracı ile Balisan ve Çwarkurne cephelerini ziyaret ettiği esnada silahlı saldırıya uğramış, cesedi Hertele köyü yakınlarında bulunmuştu. Kürdistan Güvenlik Kurumları katilleri yakalamıştı.  Dosya Erbil mahkemesinde görülmüş olayı organize edenlerden 3’ü idam cezası almıştı.  Kadir Kadir’i bu dosyanın avukatıydı. Dava başladığı dönemden beri Sohrab Esedullah tehdit ediliyor.

Edinilen bilgilere göre Kürt avukat dün saat 15:00 dolaylarında kendi evinin önünde saldırıya uğradı.

Rehmeti’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

PDKİ: “Bir yıldır tehdit ediliyordu”

Kürdistan Demokrat Partisi – İran (PDK-İ) İlişkiler Sorumlusu Amanc Zibayi, Rûdaw ajansına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Sohrab, PDK-İ’nin bir üyesi. Soruşturma Kürdistan Bölgesi Asayişi’nde, fakat bu hukuku yerine getirmeye çalışan bir kişiye karşı girişilmiş bir saldırı.”

Edinilen bilgiye göre Rehmeti daha önce de ölüm tehditleri alıyordu.

Zibayi, “Bir yıldır tehdit ediliyordu. Tehdit edenlerin İran İslam Cumhuriyeti destekli olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Zibayi, Rehmeti’nin sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor. Haber yayına hazırlandığı sıralardan Sohrabi hala yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu.

Diğer Haberler