Başkan Barzani PWK heyeti ile görüştü

Başkan Barzani PWK heyeti ile görüştü

Kürdistan Yurtsever Partisi (PWK) heyetini kabul eden Başkan Mesud Barzani, PWK Kuruluş Kongresi’ni kutlayarak, partinin yönetici ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Mesud Barzani, dün 14 Kasım 2023’te Salahaddin’de PWK Genel Başkan Mustafa Özçelik başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Mustafa Özçelik partinin son kongresinde alınan karar ve önerilere değinerek, PWK’un Kürt kültürünü ve dilini tanıtma yönündeki çabaları ile Türk siyasi partileriyle ilişkilerini ele aldı.

Başkan Barzani de PWK’un düzenlediği son kongresinin başarılı geçmesi dolayısıyla heyeti tebrik ederek, PWK’un çalışmalarının ve faaliyetlerinin devamlılığını diledi.

İki taraf arasındaki ilişkiler ve koordinasyon da görüşmede, ele alınan konular arasında yer aldı.

PWK heyetinde Genel Başkan Mustafa Özçelik, Genel Başkan yardımcıları Mehmet Can Azbay ve Vahit Aba, Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Avrupa Komitesi Sorumlusu Baran Boskan, PWK Parti Meclisi üyesi ve Güney Kürdistan Sorumlusu Orhan Kaya, PWK Parti Meclisi üyesi ve Avrupa Komitesi üyesi Seval Mert yer aldı.

PWK Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, PWK Genel Başkanı Özçelik, Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) dost ve kardeş parti olarak gördüklerini belirterek, KDP ile PWK arasında kardeşçe ilişkilerin önemine işaret etti.

Açıklamada, “Başkan Mesut Barzani konuşmasının devamında Güney Kürdistan ve Irak’ta yaşanan durumla ilgili görüş ve düşüncelerini de anlatarak Kürdistan’ın her dört parçasında Kürt sorununun çözümünde barışçıl yolların önemine dikkat çekti.” ifadesi yer aldı.

Diğer Haberler