Zirevani Peşmerge güçleri Hamdaniye yangında ki hayatını kaybeden Peşmergeleri unutmadı

Zirevani Peşmerge güçleri Hamdaniye yangında ki hayatını kaybeden Peşmergeleri unutmadı

Musul’un Hamdaniye kentinde bir düğün çıkan yangında yüzden fazla Hristiyan vatandaş hayatını kaybetmişti. Bunlardan dördü ise Zeravani güçlerine bağlı Hristiyan Peşmerge birliklerinde yer alıyordu. Bir kadın dört peşmerge bugün Erbil’in Aynkawa ilçesinde anıldı.

Zerawani Peşmerge Güçleri Komutanı Aziz Weysi’nin katıldığı bir törenle dört peşmergenin anması düzenlendi. Anmaya aileler ve aynı olayda yaralanan diğer peşmergeler, Zerewani komutanları, Hristiyan din adamları ve Ebreşye Hedyab Siryan Katolîk kilisesi başkanı Nesnaîl Nizar de katıldı.

Siryani- Katolik Cemaati Başkanı Ebreşye Hedyab olayda mağdur olan, yaralanan herkesle maddi ve manevi olarak destek olan yaralıların sorumluluğunu üslenen, Kürdistan Bölgesi başkanı ve başbakanına teşekkür etti. Ebdeşye Hedyab “Özellikle Başkan Mesut Barzani’nin her zaman kötü günümüzde yanımızda olduğunu biliyoruz” dedi.

Edbeşye Hedyap ayrıca Peşmerge ve Zerevani güçlerinin Hıristiyanlara ait kiliseleri ve diğer dini kurumları korumadaki önemli rolüne vurgu yaparak teşekkür etti.

Törende konuşan Aziz Weysi şehit peşmergelerin anılarına bağlı kalacaklarını, ortak yaşamı geliştireceklerini belirterek Şehit yakınları ve çocuklarının tüm yaşam ihtiyaçlarının karşılanacağı ve eğitimlerinin üsleneceklerini belirtti.

Tören sonrası ailelere maddi yardım yapıldı.

Diğer Haberler