Rojava: 15 yaşında ki çocuk Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı

Rojava: 15 yaşında ki çocuk Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı

15 yaşındaki Muhammed Abdullah Hemed Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı. Şu ana değin ise akibeti öğrenilemedi.

Rojava’da PKK’nin gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger’in çocukları kaçırması devam ediyor. Askerlik yasası adı altında 18 yaşından küçük çocuklar kaçırılarak, eğitim hakları ellerinde alınıyor. Küçük yaşta kaçırılan bu çocukların hayatları ise artık ipotek altına alınıyor.

Küçük Muhammed Abdullah bu çocuklardan sadece biri. Bir gün ortadan kayboluyor ve ailesinin tüm çabalarına rağmen nerede olduğu hakkında bilgi verilmiyor. Rojava’da artık aileler kaybolan çocukları için resmi güvenlik güçlerine de başvurmuyor. Çünkü çocukları kaçırmakla görevli olan örgüt Ciwanen Şoreşger resim sistemin içinde ve faliyetleri Rojava’nın paralel devleti ve gerçek yönetimi tarafından yönlendiriliyorlar. Bu nedenle Rojava’daki hiçbir örgüt çocukların kaçırılması ve akıbetleri hakkında söz sahibi değil. Ciwanen Şoreşger Cemil Bayık’a bağlı bir yapa ve Rojava’da Mazlum Abdi ile koordineli hareket ediyor.

Diğer Haberler