Kerkük şehit aileleri KDP’nin dönüşünü çoşku ile karşıladı: Kerkük’teki her Kürt evi KDP’nin bürosudur, yeridir

Kerkük şehit aileleri KDP’nin dönüşünü çoşku ile karşıladı: Kerkük’teki her Kürt evi KDP’nin bürosudur, yeridir

KDP 6 yıl aradan sonra bu gün Kerkük’e döndü. KDP’nin dönüşü tüm Kürtler içinde memniyetle karşılandı.  Özellikle şehit aileleri KDP’nin dönüşünün Kürtlerin güçlenmesinin yolu açacağını söylediler.

Kerkük’te 3 Eylül 2023 günü Kürtlerin yaptığı gösterilerde şehit düşün Hawkar Caf’ın kardeşi KDP’nin dönüşünü tüm Kürtler sevgi ile karşıladı, güç aldı dedi.

Kerkük şehidi Hawkar Caf’ın abisi Hejar Ebdulla Remazan “KDP bu gün Kerkük’te yine Kürdistani bir tarih yazıyor, Kerkük halkı şimdiye değin KDP’yi bekliyordu. Şovenistler KDP’nin bu dönüşünden çok korkuyor çünkü biliyor ki binlerce Kerküklü Kürt bu dönüşle tekrar canlanacak”.

Hejar Abdullah ayrıca “Biz KDP’nin amacının sadece binayı olmak olmadığını çok iyi biliyorduk. Çünkü büro sadece bir bina ve hizmet yeri. Halk KDP’nin dönüşü ile arkasını dayayabileceği güveneceği bir yerin döndüğünü biliyor. Kerkük’teki her Kürt evi PDK’nin bürosudur” dedi.

Şehit Hawkar’ın kardeşi, KDP’nin Kerkük halkının haklarını korumak ve haklarını güvence altına almak için elinden gelen her türlü çabayı göstereceğinden ve Kerkük Kürtlerine yönelik şovenist çabaları önleyeceğinden emin olduğunu ifade etti. Ve şunları söyledi: “KDP’nin geri dönüşü Kerkük Kürtlerine güç veriyor. Bugün bile şovenistler bu gün bile ‘Kürtlerin Kerkük’e dönmesine istemiyoruz’ diyorlar. Kürt dedikleri ise KDP.. Yani KDP’nin dönüşü kendisiyle beraber Kürtlerin de dönüşü demektir. Dolayısıyla Kerkük halkının bu sefer KDP’yi sadık duruşundan dolayı ödüllendirmesini ve kenti bu kadar büyük acılara sürükleyen partileri cezalandırmasını bekliyoruz.

Diğer Haberler