Kürt siyasetçi Seyid Mecid PYD tarafından kaçırılmıştı 76 gündür haber alınamıyor

Kürt siyasetçi Seyid Mecid PYD tarafından kaçırılmıştı 76 gündür haber alınamıyor

Cined Seyit Mecid 76 gün önce PYD güçleri tarafından kaçırılmıştı, ailesinin ve yakınlarının tüm girişimlerine rağmen kendisinden haber alınamıyor.

Cined Seyid Mecid 16Ağustos günü gazeteci Berzan Hisen ile beraber PYD’ye bağlı güçler tarafından kaçırılmıştı. O tarihten bu yana insan hakları örgütleri, aileleri ve partilerinin tüm girişimleri sonuçsuz kaldı. Kamuoyu baskısı nedeni Berzan Hisen 30 Eylül günü bırakıldı. Berzan Hisen’de 6. Kez PYD tarafından kaçırılmıştı.

PYD şu ana kadar Cined Seyit Mecid için hiçbir açıklama yapmadı. PYD-S’nin yerel meclis üyesi olan Cined Seyit Mecit uzun yıllardır Kürdistan mücadelesinde er alan bir isim.

PDK-S sekreteri Mihemet Ismail medyaya yaptığı açıklamada “Gazeteciler, siyasi aktivistiler, demokrasi mücadelesi verenler tutuklanıyor fakat Rojava sokaklarında uyuşturucu ticareti yapanlar, toplum ahlakını bozanlar elini kolunu sallayarak geziyor” dedi.

PYD Suriye’de siyasi sürecin başladığı 2012 yılından bu yana Rojava’da kendisine biat etmeyen Kürt yurtsever ve siyasetçilerine karşı özel bir politika izledi. Mişel Temo, Behzad Dursun gibi isimler katledildi, onlarcası ise hala kayıp. PYD’nin bu siyaseti nedeni ile Rojava’da ki sosyal doku tahrip oldu, Kürtler birbirine düşman hale getirildi. Binlerce insan Rojava’yı terk etti.

PYD’nin Rojava’daki seksiyon örgütü olan PYD ve bir tetikçi güç olarak asayiş, Ciwanen Şoreşger adlı pek çok örgüt ve yapı kurdu.

Diğer Haberler