Duhok Asayişi: Süleyman Ahmed gazeteci olduğu için değil kanunsuz işler nedeni ile tutuklandı

Duhok Asayişi: Süleyman Ahmed gazeteci olduğu için değil kanunsuz işler nedeni ile tutuklandı

Duhok Asayiş Müdürlüğü bir açıklama yaparak Süleyman Ahmed adlı tutuklu kişinin gazetecilik ile alakası olmadığı ve PKK ile yaptığı gizli işler nedeni ile tutuklandığını açıkladı.

Dün yani 30 Ekim günü Duhok Asayiş Müdürlüğünün yaptığı açıklamada Süleyman Ehmed’in soruşturmada bazı itiraflarda bulunduğu, mahkemeye çıkacağı ve hakkındaki kararların da mahkemede verileceği açıklandı. Ayrıca Süleyman Ehmed’in tutuklanmasının gazetecilik faaliyetleri ile hiçbir ilgisinin olmadığına da vurgu yapıldı.

Asayiş’in yayınladığı açıklama şöyle:

Duhok Asayiş Müdürlüğünün bilgilendirme açıklaması

Asayiş güçleri Süleyman Ehmed adında bir PKK kadrosunu tutuklamıştır. Adı geçen kişi PKK için kanunsuz işler yapmak suçu nedeni ile tutuklanmıştır. Yapılan soruşturmada suçlarını itiraf etmiştir bu nedenle de mahkemeye gönderilecek ve kanunlara göre yaklaşım gösterilecektir.

Bu kişinin tutuklanması nedeni gazetecilik değildir.

PKK’nin Kürdistan bölgesindeki faaliyetleri

PKK Güney Kürdistan’da gazeteci, sivil toplum örgütü vb isimlerle örgütsel çalışmalar yapıyor. Fakat çalışmaların tümünde kimliksiz kadrolarını veya sahte kimlik ile gezen kadrolarını kullanıyor.  Çoğu istihbarat amaçlı yapılan bu çalışmalarda ise kanunlara karşı çıkılıyor ve Kürdistan Bölgesinin varlığı hedefleniyor.

PKK uzun bir dönemdir Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde Şii yapı Haşdi Şabi ile beraber askeri, siyasi ve toplumsal çalışmaları koordineli yürütüyor. Özellikle medyada Bağdat’da Kürt varlığına karşı mücadele eden Şii siyasi yapıların propagandasını yapıyor, Kürtlere dönük tüm hak ihlallerinde Irak yönetimini haklı gösteriyor.

Diğer Haberler