Mahmut Abbas: Hamas yöneticileri ambulanslarla Gazze’yi terk etti, halkı yalnız bıraktı

Mahmut Abbas: Hamas yöneticileri ambulanslarla Gazze’yi terk etti, halkı yalnız bıraktı Halid Meşal, İsmail Haniye, israil

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas liderlerini sert bir şekilde eleştirdi. Abbas, Gazze’nin yok edilmesinin onlar için önemli olmadığını, güvende olmalarının yeterli olduğunu söyledi. Abbas, Hamas lideri Halid Meşal, Gazze’de olup bitenlerin basit olduğunu ve kendilerini etkilemediğini söylüyor” dedi.

Abbas, şöyle konuştu: “Savaş ve işgal başladığında Gazze’de ve diğer bölgelerde ve yurt dışında Gazze’nin yıkılmasının bir önemi olmadığını söylediler. Gazze umurlarında değil, önemli olan Hamas’ın kalması.”

Abbas, Hamas liderlerinin Gazze halkını değil kendilerini düşündüklerini belirterek, “Haniye ve Meşal (İsmail Haniye ve Halid Meşal), ne olup bittiğini umursamadıklarını söyledi.” Gazze’de olup bitenler basittir ve bizi etkilemez. Gazze’yi savaşa çektikten sonra ortaya çıkarak ‘hareketimizin güvendedir” dediler.”

Abbas, savaştaki duruma dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Binlerce insan şehit oldu, binlerce kişi yaralandı, on binlerce ev yıkıldı ve 100 bin Filistinli ise evleri olmadığı için hâlâ çölde yaşıyor. Hamas savaşçıları ise yıkık evlerin altında saklanıyor”

Abbas ayrıca: “İsrail’in Gazze’ye ilk saldırıları ile beraber Hamas liderleri ambulanslara binerek bırakıp Gazze’yi terk ettiler. Halkı ölümle yüz yüze bıraktılar, sonra da çıkıp biz halkı koruduk diyorlar.” dedi

Diğer Haberler