Türk devleti Gabar’da günde 25 bin varil petrol çıkarıyor, PKK’den ses yok

Türk devleti Gabar’da günde 25 bin varil petrol çıkarıyor, PKK’den ses yok

Kuzey Kürdistan’ı zenginlikleri Türk devleti tarafından sınırsızca kullanılıyor. Son olarak Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Gabar’daki petrol üretimine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre şu anda Gabar’da günde 25 bin varil petrol çıkıyor, bu giderek artacak.

Bakan Şimşek’in açıklamasına göre “Gabar petrolü sayesinde cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak. 2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18’ini karşılayacak düzeye ulaşacak”. Bakan Şimşek’in bu sözlerinden sonra gözler PKK’ye çevrildi.

Şu ana değin defalarca Kürdistan Bölgesi’nin petrol boru hattını patlatarak milyonlara dolar zarar yol açan PKK’nin Gabar’daki petroller için hiç eylem yapmıyor olması dikkat çekti.

Uzun yıllar boyunca Gabar dağını kontrol eden PKK son yıllarda Kuzey Kürdistan dağlarında neredeyse hiçbir aktivite gösteremiyor.  Türk devleti PKK’nin  Kuzey Kürdistan’ın 1990’larda kurtarılmış alan olarak ilan ettiği, Cudi, Gabar, Besta, Anduklar vb bir çok yeri turizm amaçlı kullanıyor.

Diğer Haberler