Ciwanen Şoreşger çeteleri 12 yaşındaki Arap çocuğu kaçırdı

Ciwanen Şoreşger çeteleri 12 yaşındaki Arap çocuğu kaçırdı

PKK’nin Rojava’daki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger’in çocuk kaçırarak savaşçı yapma uygulaması devam ediyor. Son olarak 12 yaşındaki bir çocuk kaçırıldı.

Halep’te yaşayan bir aile 12 yaşındaki oğulları İzzeddin Bekri Nesan’ın Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldığını açıkladı. Olay Halep’in Şex Meksud mahallesinde yaşandı.

Aile bir açıklama yayınlayarak PYD kurumları ile yaptıkları tüm görüşmelere rağmen oğullarının nerede olduğu bilgisine ulaşamadıklarını belirttiler.

Qamişlo’da da bu ay içinde 18 yaşın altındaki dört çocuk Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırıldı.

2019 yılında HSD  Lideri Mazlum Abdi, BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi Virginia Gamba ile 18 yaş altındaki çocukların askere alınmasına son vermeyi ve onları askeri eylemlerde kullanmamayı taahhüt eden bir plan imzaladı. Fakat bu imza sadece belge üzerinde kaldı. O tarihten sonra YPG çocuk savaşçı alımını daha da arttırdı. Bu ise Ciwanen Şoreşger adlı örgüt tarafından yapılıyor.  Ciwanen Şoreşger PKK’nin Rojava’da faaliyet yürüten gençlik hareketi. Muhaliflere saldırı, çocuk savaşçı kaçırma, sivil toplum eylemlerine saldırma gibi birçok karanlık ve baskıcı eylemde kullanılan bir yapı.

Diğer Haberler